Misse Misse Boel Angela Zikking Stanley ter Haar Door het oog van de Naald

Misse Misse Boel

Last Updated: december 20, 2023By Views: 326

Misse Misse Boel
Door het Oog van de Naald Angela Zikking

19-07-2023/Leeuwarden

Wederom schrijf ik maar in het dagboek van Angela. De nacht was een verschrikking, je draaide van de ene kant van het bed naar de andere, iedere minuut veranderde je een paar keer van houding omdat je je draai niet kon vinden en al je botten en spieren pijn deden. Ook riep je regelmatig om hulp. “Help help” maar ik deed al wat ik kon.

Overdag was je redelijk stabiel, maar je had totaal geen kracht meer om nog iets zelf te kunnen, zelfs eten en drinken ging niet meer, je hield ook niks meer binnen. Je had vreselijke dorst maar ieder slokje water kwam er gelijk weer uit en je was niet meer in staat zelfstandig te drinken. Ondanks dat je kletsnat was van het zweet had je het toch koud en als ik je dan iets warmers gaf werd het weer te heet. Het leek een lijden waar geen einde aan leek te komen.

Misse Misse Boel Verzorging

Ook jezelf verzorgen ging niet meer. Ik moest je douchen, tanden poetsen, haren kammen en mee helpen naar de wc. Ondanks dat Angela zo ziek was deed ze nooit lelijk. De kracht die ze had gebruikte ze voor haar herstel en minimaal een glimlach op een dag een 1000 bedankjes. Ook vond je het erg fijn als ik gewoon even bij je kwam zitten, praten lukte niet echt, je sprak ook met een dubbele tong.

Vaak kleste ik wat tegen je aan, hoe trots ik op je was en dat na dit alles beter zou worden.  Door deze situatie kregen we een band, een bijzondere band en die er is tot op de dag van vandaag. Iets waar ik heel trots op ben. Ik heb vanaf het begin duidelijk gemaakt dat ik Angela niet help in het kader hulpverlener, maar als haar maatje. Als iemand die weet wat het leven je kan bezorgen of juist niet. Ik hoop dat we ook nog lang vrienden zullen blijven.

Alle rechten voorbehouden
© 2023 Angela Z /Stanley ter Haar

2 Comments

 1. Angelique Sluijter september 3, 2023 at 3:15 am - Reply

  Lieve Stanley, wat jij doet voor een ander, is gave die helaas niet iedereen bezit. Wat een topper ben je!! En Angela, wat ben ik trots op je!!! Jij komt er wel, dat je een sterke vrouw bent heb je al laten zien!!! Hou vol❤

 2. Marianne september 25, 2023 at 5:56 am - Reply

  En nu lieve Stanley en Angela zou ik zo graag en onze Vader in de Hemel willen vragen mijn kind v d coke af te krijgen. Wederom in verval door een vriend die zich voordeed als begeleider v haar. In vertrouwen zijn we er ingetrapt. En wederom vraag ik mij af of gooide ze haar leven maar om zoals Angela. Ik kon vannacht ineens alleen maar aan jullie denken.
  Zelfs de politie garandeerde mij dat deze man een aardige vent was. Nu blijkt het een colmkesnuiver te zijn die mijn dochter drogeert. En haar slaat. Het blijkt een vent uit de reclassering te zijn en deed aan mensen handel. Ik wil haar daar weghalen maar weet niet waar ik haar veilig ver kan onderbrengen totdat ze afgekickt is. Het is een lieve schat verder. Weet jij Stanley iets voor deze hulpeloze moeder.
  En jullie houd vol. Blijf geloven in genezing allebei, Gods Zegen.

  En jij Stanley kent mij.

  Ik ben Marianne, moeder v Angelo

Leave A Comment