Durf echt te zijn Brian Romano Glenda Carina Stanley ter Haar De waarheid

Durf echt te zijn

Last Updated: december 22, 2023By Views: 202

Durf echt te zijn:
Brian Romano/ Facebookbericht

19-mei-2023/Amsterdam

Hoe vaak pas jij je aan? Maak jij je druk om wat anderen van je vinden of verwachten? Hoe vaak verberg je je ware zelf achter een masker? Hoe vaak laat je je leiden door angst voor afwijzing of kritiek? Als je eerlijk bent, dan weet je dat dit niet de manier is om echt gelukkig te zijn. Je bent namelijk uniek en waardevol, precies zoals je bent. Ook jíj hebt talenten en passies die je mag delen met de wereld. Jouw verhaal is het waard is om gehoord te worden. Je hebt een stem die het waard is om naar geluisterd te worden.

In deze blog wil ik je uitdagen om echt te zijn. Om jezelf te laten zien met al je kwetsbaarheid en kracht. Durf te leven vanuit je hart, en niet vanuit je hoofd. Kun jij  kiezen voor wat jou blij maakt, en niet voor wat anderen van je zou willen? Kun je de groei aan en wil je niet langer blijven hangen in oude patronen? Durf jij het echt te doen, in plaats van je tegen te laten tegenhouden door belemmerende gedachten?

Waarom is dat zo belangrijk? Omdat “echt zijn” de sleutel is tot verbinding. Verbinding met jezelf, met anderen en met het leven zelf. Als je echt bent, dan voel je je vrij en voldaan. Je straalt van binnenuit en inspireert anderen om ook echt te zijn. Je maakt een positief verschil in de wereld, door jouw unieke bijdrage te leveren.

Durf echt te zijn. Maar hoe doe je dat ??

Hoe doe je dat dan, echt zijn? Dat is niet altijd makkelijk, maar wél mogelijk. Het begint met moed. Moed om er te zijn en jezelf te laten zien. Ben jij dapper genoeg om je angsten onder ogen te zien en te overwinnen? Zet  je maskers af te en toon je ware gezicht. Je bent sterk maar ook kwetsbaar, kan jij jezelf zo opstellen? Durf jij hulp te vragen als dat nodig is? Ben je heldhaftig genoeg om fouten te maken en deze te erkennen en daarvan te leren? Kun jij omgaan met feedback daarvan te groeien, zonder verwijten naar anderen? Durf jij ‘nee’ te zeggen tegen wat niet bij je past en ‘ja’ te zeggen tegen wat wel bij je past? Ben je echt bereid om je eigen pad te volgen en niet dat van een ander?

Het vraagt ook om zelfkennis. Je moet jezelf kennen om te weten wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en wat je voelt. Ken je sterke punten, maar ook je zwakke punten. Leer deze te accepteren en te verbeteren. Weet waar jouw grenzen liggen en probeer ze te bewaken.  Uit je behoeften en ontdek je jouw normen en waarden. Als jij wil bereik je jou doel.

Durf jij het aan? Durf jij echt te zijn?

Dit vraagt dan ook om zelfliefde. Vind jij jezelf goed genoeg  zoals je bent? Accepteer en respecteer jij jezelf onvoorwaardelijk? Kun jij jezelf complimenten te geven en belonen? Heb je voldoende liefde voor jezelf om voor je lichaam te zorgen en je geest? De mensen van wie je houdt, maar ook de mensen waar je geen click mee hebt.

Echt zijn is dus een proces van moed, zelfkennis en zelfliefde. Het stopt, het zou je nep maken. Het is soms pijnlijk jezelf te zien zo als je bent, maar altijd de moeite waard is. Het helpt jou om de beste versie te worden van jezelf.

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Brian Romano Stanley ter Haar

3 Comments

 1. LaSelve Caranay juni 4, 2023 at 12:25 pm - Reply

  Stay real 💯❤️❤️

 2. Irène juni 4, 2023 at 3:01 pm - Reply

  Deze Blog doet me echt wat ik heb zelf er ook moeite mee mezelf te accepteren en is gewoon moeilijk het gaat wel steeds beter en het ontvangen van complimenten vindt ik soms ook moeilijk maar werk er wel aan.
  Ik vind deze blog wel heel mooi en goed omschreven.

 3. John maart 15, 2024 at 2:41 pm - Reply

  100%

Leave A Comment