Het verhaal van Coby Dinkela Stanley ter Haar Blog Verhalen mensenrechten Straatadvocaat Leeuwarden

Het verhaal van Coby Dinkela

Last Updated: mei 30, 2023By Views: 190

 Het verhaal van Coby Dinkela
Coby Dinkela, Stanley ter Haar

5 Juni 2022 / Emmeloord


Coby Dinkela uit Emmeloord is opgegroeid in een erg Christelijke omgeving, maar maakte als kind veel dingen mee die door de mensen om haar heen niet begrepen werden. Tijdens haar zoektocht naar de zingeving van het leven kwam ze erachter dat ze het leven wilde beleven van een andere kant dan alleen de kant van de kerk. In 2014 is ze haar eigen praktijk gestart in alternatieve geneeswijzen, genaamd ‘Herstellen in Liefde’, waarbij ze mensen op verschillende manieren helpt met het herkennen en aanpakken van hun blokkades. “Het mooiste aan mijn vak vind ik dat ik mensen mag helpen met een stukje bewustzijn.”

“Bij ons thuis werd alles dat ‘anders’ is dan wat we gewend zijn, al snel gezien als iets duivels,” vertelt Coby. “Als kind kreeg ik al veel dingen mee die anderen niet meekregen. Ik pakte energieën op, van andere kinderen, maar ook van thuis. Daar word je onzeker van, want je weet niet wat er aan de hand is. Als je het vervolgens thuis vertelt, krijg je te horen dat je maar tot God moet gaan bidden dat het weggaat. Dat is niet wat je wilt horen. Uiteindelijk ben ik hierdoor erg in conflict gekomen met mezelf, ook op het gebied van wat ik precies wil in het leven. Ik vroeg me af: wil ik me op deze manier met de kerk blijven bezighouden of wil ik onderzoeken wat er nog meer is?”

Na haar opleiding heeft ze een tijdlang in de zorg gewerkt, maar dat viel haar zwaar. “Op mijn zesentwintigste ben ik een tijd erg ziek geweest. Daardoor kwam alles eruit: alle gevoelens van het niet gehoord en gezien worden, dat er niet naar mij werd geluisterd, hoe ik het als kind beleefd heb. Na een lang ziekbed heb ik besloten dat ik niet meer in de zorg wilde werken. Ik kon het niet meer, maar ik wilde het ook niet meer, want ik vond het werk erg zwaar. Vervolgens ging ik werken in een hele andere sector: de techniek, waar ik kleine onderdelen voor vrachtwagens heb gebouwd. Dit was weer heel anders: veel meer mannen, heel ander werk, maar het was wel heel leuk. Ik heb daar gewerkt als uitzendkracht totdat de fabriek in Meppel dichtging.”

Oude wonden

“In 2011 kwam ik in aanraking met een oude vriendin van mij die aan reiki deed,” vertelt Coby. “Ze vroeg aan mij of ze mij eens mocht behandelen. In eerste instantie wilde ik dat niet: ik zat nog heel erg met het Christendom en het was fout in mijn beleving. Toch heb ik het uiteindelijk gedaan. Bij de ervaring kwam er veel boven: ik zag veel, ik hoorde veel, er werden oude wonden aangeraakt, ook over hoe ik dingen beleefd heb in mijn jeugd en met het Christendom. Ik heb dat al die tijd weggedrukt, maar nu kwam het naar boven. Door deze ervaring dacht ik: hier wil ik mee verder.”

Dit heeft ertoe geleid dat ze in 2014 haar eigen praktijk is gestart: Herstellen in Liefde. “Ik heb eerst allerlei opleidingen gevolgd: van massage-, reiki- en tarotcursussen tot een opleiding tot medium. Daarbij ga je erg in op het lezen van andere mensen. Wat krijg je door, wat laten je gidsen je zien, hoe kun je anderen op weg helpen als ze ergens tegenaan lopen? Ook heb ik geleerd om bijvoorbeeld foto’s te lezen en signalen op te pakken tijdens een telefoongesprek. Daarbij leer je ook veel over jezelf. Er gebeurde heel veel en ik wist niet altijd hoe ik daarmee om moest gaan.”

Mindset

In haar praktijk biedt Coby meerdere diensten aan om mensen verder te helpen, bijvoorbeeld (trans)healings en readings. “Ik ben me met name heel erg gaan verdiepen op het gebied van mindset,” vertelt ze. “Dat heeft betrekking op hoe iemand in het leven staat. Wat zijn jouw patronen en overtuigingen, wat maakt dat mensen onzeker zijn, waarom lopen mensen tegen dingen aan die ze zelf niet herkennen? Vaak hebben mensen een steuntje nodig om zich bewust te worden van bepaalde dingen, zodat ze dit in combinatie met behandelingen (healings) zelf kunnen veranderen.”

“Ook krijg ik tijdens mijn behandelingen signalen mee van boven. In zo’n geval kunnen er twee dingen gebeuren: meestal geven mensen aan dat het klopt, maar soms zit iemand nog in een stukje ontkenningsfase. Vaak kom je er dan later in een gesprek achter dat ze er toch wel iets van herkennen. Zodra je het zelf herkent, dan kun je er iets mee. Dat vind ik het mooiste aan mijn vak: dat ik mensen op weg kan helpen en dat ik ze mag coachen in combinatie met spiritualiteit. Het is een stukje bewustzijn. In mijn optiek is alles spiritueel, want we zijn allemaal één met het universum.”

Dankbaarheid

Tijdens haar dagelijkse werkzaamheden maakt ze soms bijzondere ervaringen mee. “Een tijdje geleden was er een dame die niet persoonlijk in mijn praktijk is geweest, maar die ik alleen sprak via telefonische consulten. Zij belde mij op om te vertellen over haar relatie die niet lekker liep. Echter zat ze nog in een fase waarbij ze haar eigen gedrag niet herkende. Naarmate ik met haar in gesprek kwam, begon ze haar eigen patronen en blokkades te herkennen. Uiteindelijk was ze me zo dankbaar dat ik haar heb geholpen met een stukje bewustzijn van de dingen waar ze tegenaan liep. Het is niet mijn bedoeling dat ik mensen aan me bindt, maar dat ik ze help om zelfstandig verder te kunnen. Op zo’n moment ben ik vooral trots dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen aan zo’n proces.”

 

Bron: Coby Dinkela
Redactie: Stanley ter Haar | Website | Facebook | Instagram 

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar 

Leave A Comment