Fotografie

Fotografie is onderdeel van multimedia en net zoals muziek maken, schrijven en het maken van grafische ontwerpen en video’s geeft mij veel voldoening. Zo vertellen beelden ook hun eigen verhaal. Een leuke foto van een moment, een dag en een herinnering vastgelegd.


Door de jaren heen heb ik veel met fotografie gedaan op sociaal maatschappelijk gebied, zo organiseerde ik workshops en ook was ik onafscheidelijk van mijn camera. Ik vind het leuk om mensen blij te maken met een mooie foto. In deze blogpost wil ik graag mijn ervaringen en tips delen over hoe je fotografie kunt inzetten voor sociale doeleinden. Fotografie is niet alleen een kunstvorm, maar ook een manier om verhalen te vertellen, emoties te uiten en verbinding te maken met anderen. Ik geloof dat fotografie een positieve impact kan hebben op de wereld, als we het op een bewuste en respectvolle manier gebruiken.

Meer dan een hobby

Fotografie is voor mij meer dan een hobby of een beroep. Het is een passie en een missie. Ik hoop dat ik met mijn foto’s iets kan bijdragen aan de samenleving en dat ik anderen kan inspireren om ook fotografie te gebruiken voor sociale doeleinden. Ik denk dat fotografie een krachtig middel is om mensen samen te brengen, om empathie te creëren en om positieve verandering te stimuleren. Ik nodig je uit om ook jouw camera te pakken en jouw visie te delen met de wereld.

Op deze pagina

In de volgende passage van de fotografie pagina wil ik je meenemen door verschillende foto’s, en fotografie gerelateerde onderwerpen. Vaak gebruik ik een gemaakte foto in een ontwerp van bijv. een flyer van een activiteit of een foto slider van een gebeurtenis.
De grafische vormgeving sluit dus prima aan bij deze fotografie pagina.

 • Studio fotografie
 • Straat fotografie
 • Junior fotografie
 • Fotoshoot’s
 • Andere leuke kiekjes

Ik heb ook een pagina met Friesland/Terschelling fotografie.

stanley-ter-haar-fotografie-portfolio-website
stanley-ter-haar-fotografie-portfolio-wales.

Studio fotografie

stanley-ter-haar-fotografie-portfolio-canon-leeuwarden
stanley ter haar studio fotografie canon leeuwarden
stanley-ter-haar-studio-fotografie-canon-leeuwarden

Fotografie leer je door te doen

Net zoals vele andere dingen leer je fotografie pas echt door met je camera op pad te gaan. Natuurlijk zijn er regels binnen het fotografische aspect met betrekking tot techniek binnen de foto. Maar ook zaken als belichting, sluitertijd en weersomstandigheden spelen een belangrijke rol.

Fotograferen is iets wat je echt leuk moet vinden om jezelf verder te ontwikkelen. Als je net zoals ik het vak mezelf aangeleerd heb, zul je dit vast herkennen. Er is altijd meer te leren en ik zal mij dan ook altijd door blijven ontwikkelen.

Wil je meer foto’s bekijken? Bekijk ook fotografie deel 2

stanley-ter-haar-straatadvocaat-leeuwarden-fotografie

Straat Fotografie

Straatfotografie is meer dan alleen foto’s schieten op straat, wat het eigenlijk is, is dat je situaties van het dagelijkse leven vastlegt. Straatfotografie is een kunstvorm die de schoonheid en het drama van het alledaagse leven vastlegt. Het gaat niet alleen om het maken van foto’s op straat, maar om het observeren en documenteren van de interacties, emoties en verhalen van mensen in hun natuurlijke omgeving.

Een goede straatfotograaf weet hoe hij of zij de aandacht van de kijker kan trekken en vasthouden met een boeiende compositie, een interessant perspectief of een verrassend detail.

Zo heb ik nog een uitgebreide collectie straat foto’s. Dit zijn veelal foto’s van mensen die je in het dagelijks leven tegenkomt. Zo heeft elk gezicht zijn eigen verhaal.

 

 • Stanley ter Haar fotografie Pierre Mari Groningen
 • Stanley ter Haar straatfotografie Pierre Marie
 • stanley-ter-haar-straatfotografie-portfolio-portret
 • Stanley ter Haar Fotografie Broer de Ring Workum
 • Stanley ter Haar fotografie Mondy Holten Rotterdam Haïti
 • Stanley ter Haar straatfotografie Hans Westerhof
 • Stanley ter haar straatfotografie Edwin Windmuller

Banner foto’s

Hier zie je een paar voorbeelden van banner foto’s die ik heb gemaakt. Deze komen uit de collectie van banner foto’s, zo combineer ik regelmatig fotografie met grafisch ontwerp. Deze banners zijn weer geschikt voor op de website of voor sociale media kanalen zoals Facebook, LinkedIn etc.

Deze verdienen absoluut een plekje op de website!

 • stanley-ter-haar-fotografie-en-grafisch-ontwerp-portfolio
 • stanley-ter-haar-straat-fotografie-nederland

Junior fotografie

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in fotografie, maar ik had nooit gedacht dat ik kinderfotografie leuk zou vinden. Het kwam eigenlijk heel toevallig op mijn pad. Een vriendin van mij vroeg me of ik foto’s wilde maken van haar pasgeboren dochtertje. Ik vond het een leuke uitdaging en stemde toe.

Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar het was een bijzonder resultaat. De foto’s waren zo puur en liefdevol, dat ik er kippenvel van kreeg. Ik besloot om meer kinderfotografie te gaan doen en al snel kreeg ik meer aanvragen van ouders die hun kinderen wilden laten fotograferen. Om de privacy te bewaren publiceer ik een aantal foto’s.

Stanley Studio foto’s

Een leuke collectie uit de oude doos, studio foto’s!

 • stanley-ter-haar-leeuwarden-portfolio-fotoshoot
 • stanley-ter-haar-leeuwarden-portfolio-fotoshoot
 • stanley-ter-haar-fotografie-portfolio-grafische-ontwerp
 • Stanley ter Haar fotografie Rotterdam Euromast
 • stanley-ter-haar-leeuwarden-studio-fotoshoot
 • stanley-ter-haar-fotoshoot-artiest-portfolio
 • stanley-ter-haar-studio-fotografie-portfolio
 • stanley-ter-haar-studio-foto-portfolio

Fotografie in de smartshop

Een leuke collectie uit de oude doos, studio foto’s!

 • Stanley ter Haar Fotografie Smartshop Smokys Enschede Kleding
 • Stanley ter Haar Fotografie Smartshop Smokys Enschede Kettingen
 • Stanley ter Haar Straatadvocaat Leeuwarden Fotografie Enschede Smokys Smartshop Kleding en petjes
 • Stanley ter Haar Fotografie Enschede Smokys Smartshop Ver kruimelaar

Foto’s Wales 2023

Bekijk mijn foto’s uit Wales gemaakt tijdens mijn roadtrip 2023. Wat is het toch een mooi land en wat hebben we genoten van dit avontuur. Wil je meer van mijn reisverhalen lezen?

stanley-ter-haar-fotografie-portfolio-wales.

Stanley ter Haar Fotografie

Ontdek ook andere pagina’s met fotografie

contact stanley ter haar straatadvocaat

Elke Maandag tot en met vrijdag van 09:00 t/m 17:00

Waarmee kan ik u van dienst zijn?