Het reddersyndroom deel twee

Last Updated: december 19, 2023By Views: 189

Het reddersyndroom deel twee.
Stanley ter Haar/Straatadvocaat 

7 mei 2023/Leeuwarden 

Mensen vragen mij wel eens waarom ik andere mensen na genoeg belangeloos help. Waarom ik mensen in mijn huis laat wonen of mijn eten met ze deel.
Mensen vragen mij wel eens, wat maakt dat ik zo begaan ben met het lot van anderen en dit is mijn antwoord:

Ik help anderen omdat ik geloof dat iedereen recht heeft op een waardig leven. Ik weet als geen hoe het is om in diep diep in de shit te zitten, geen dak boven je hoofd te hebben. Honger, dorts kou en ga zo maar door. Ik help anderen omdat ik dankbaar ben voor wat ik zelf inmiddels heb en omdat ik wil delen wat ik kan missen. Ik help anderen omdat ik hoop dat zij ook anderen zullen helpen, die net zo diep zitten dan dat zij hebben gedaan. Ik help anderen omdat ik denk dat dat de beste manier is om de wereld een beetje beter te maken.

Het reddersyndroom begaan met het lot 

Ik ben begaan met het lot van anderen omdat ik besef dat we allemaal mensen zijn, met dezelfde behoeften, gevoelens en dromen. Nooit zal ik mij afsluiten voor het leed dat ik om me heen zie. ik heb empathie en kan me inleven in de situatie van anderen. Noe het het reddersyndroom, maar voor mij betekent dit verandwoordelijkheid nemen op de eerste plaats voor mijzlef, anders hou ik dit niet vol en op de tweede plaats neem je verandwoordelijkhied en dit is een dankbaar gegeven. 

Als we ons verenigen als mens/mensheid en ons laten leiden door ons hart, zullen we ontdekken dat iedereen een rol kan spelen in de wereld die van belang is. Ik heb een passie voor het helpen van mensen en ik doe dit op mijn eigen unieke manier. Misschien ben jij handig en kun je zo mensen helpen, maar keer nooit je rug naar iewmand die je hulp nodig heeft. Ik kan niet de hele wereld helpen is echt een waardeloze uitspraak. Je hoeft ook niet de helewereld te helpen, maar je naste lief hebben als je zefl 

Lees ook reddersyndroom Deel 1 
https://www.stanleyterhaar.blog/het-redder-syndroom/

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment