Je kan niet altijd winnen Stanley ter Haar Straatadvocaat Leeuwarden Mensenrechten Adoptie Haiti

Je kan niet altijd winnen

Last Updated: mei 30, 2023By Views: 226

Je kan niet altijd winnen
Stanley ter Haar Blog

6 Augustus 2022

Als ik één ding is wat ik in dit leven heb geleerd, dan is het dit: laat je niet gek maken. Wat er ook gebeurt, blijf dicht bij jezelf . Het leven zit vol met uitdagingen en tegenslagen, maar ook met kansen en mogelijkheden. Wat geef je aandacht. Ik heb veel dieptepunten gekend en een valse start gekregen, maar het heeft mij er nooit van weer houden wat van mijn leven te maken. Ik heb geleerd wat hard werken is, incasseren, Discipline en opgeven is geen optie. Als je wil kan je groeien als mens en overstijg je jezelf. Dat klinkt misschien als een cliché, maar het is wel waar. Groei is een proces dat je zelf in de hand hebt, als je bereid bent om te leren, vallen en opstaan uit die comfortzone en slachtoffer gewoon doen.

Ik pakte de winst en accepteerde het verlies  en ging in de volgende wedstrijd gewoon weer voor de winst. Waar iets stuk ging, zag ik dit onder ogen en bouwde het weer op. Daar waar iets beschadigde, herstelde ik dit en ging door.  Ik heb mijzelf heel vaak de waarom vraag gesteld. Waarom dit waarom dat. Wat heb ik verkeerd gedaan en waaraan heb ik dit verdiend. Er is geen waarom, maar een daarom.

Je kan niet altijd winnen

Het is niet makkelijk om te accepteren dat het leven soms hard en onrechtvaardig is. We willen graag een verklaring, een reden, een doel voor alles wat ons overkomt. Maar soms is er geen waarom. Soms zijn de feiten gewoon keihard en moeten we ermee leren omgaan. Maar juist in deze acceptatie zit een verborgen kracht. Een kracht die ons helpt om verder te gaan, om te groeien, om te veranderen. Een kracht die ons laat zien dat we niet afhankelijk zijn van de omstandigheden, maar van onze eigen houding en keuzes. focussen op het hier en nu, op wat ik kan doen, op wat ik wil bereiken. Ik wist waar ik wilde zijn en ik ging ervoor. Ik liet me niet tegenhouden door de obstakels, de twijfels, de kritiek. Ik nam de verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven.

Stanley ter Haar Adoptie Straatadvocaat het leven

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment