Intake VNN Verslavingszorg Angela Zikking Stanley ter Haar Door het oog van de naald

Intake VNN Verslavingszorg

Last Updated: december 20, 2023By Views: 209

Intake VNN Verslavingszorg
Angela Zikking/ Door het Oog van de Naald
Stanley ter Haar/ Straatadvocaat

22-08-23/Leeuwarden

Vandaag was deel 3 van de VNN intake. Selina kwam langs met Leendert de verslavingsarts. Complimenten aan VNN voor de humoristische mensen die ze weten aan te trekken. Leendert is ook echt tof, op het eerste gezicht leek hij wat droog maar hij bleek een heerlijk cynisch gevoel voor humor te hebben. En dat brak het ijs. Hij deed me ergens wat denken aan Martijn Roest, mijn huisarts in Amsterdam. Van hem zou je bijna prematuur incontinent worden ROFL.

Natuurlijk had ik wel een paar medische vragen.

Angela Z

Zo zit ik met mijn linker arm. In mijn vorige post heb ik uitgeweid over track marks, de wel-bekende spuiters littekens die op de huid zitten op plaatsen waar (iets te) vaak geïnjecteerd is. Die littekens an sich kunnen me echt niet boeien. Ik draag al mijn littekens met trots, of ze nou veroorzaakt zijn door operaties of stommiteiten (en gebruik reken ik maar even onder die tweede categorie). Wat me wel boeit is de zenuwpijn. Tegelijkertijd kan ik er ook wel weer om lachen, omdat ik het mezelf heb aangedaan tijdens een hele stomme fase. Maar inmiddels heb ik die stomme fase achter me gelaten en worden de symptomen niet minder.
Door intraveneus gebruik kun je dus o.a. track marks krijgen, en je hebt risico op door bloed overdraagbare ziektes en andere complicaties, zoals abcessen of zenuwbeschadigingen. En ik heb G-d zij dank geen hiv of hepatitis opgelopen (hoe dan?? toch wel erg gemazzeld), maar ik heb wel iets heel erg fout gedaan. Behalve het veelal negeren van algemene hygiëne en veiligheidsvoorschriften heb ik gewoon mijn linker onderarm stuk gemaakt door verkeerd te prikken. En daar ben ik 100% zelf voor verantwoordelijk, samen met mijn schuwe, rollende aders dan ;)
Net zoals dat ik vluchtgedrag heb, hebben mijn aders dat dus ook. Is het koud, dan trekken ze zich terug. Is er een naald in zicht, dan worden ze schuw en als de naald in de buurt komt dan slaan ze op de vlucht door weg te rollen.

Intake VNN Verslavingszorg
Spuiters kunnen echt wanhopig worden als ‘het’ niet lukt.


De enige reden dat een junk push-ups doet, is niet om aan zijn conditie/ spieren te werken, maar om zijn aders zichtbaar te maken. Als het koud is sta je verwoed met je armen te zwaaien, je handen onder de warme kraan te houden (als je de luxe hebt dat er warm water is), en anders kun je gebruik maken van een tourniquet (dat is een koord om mee af te binden zodat de ader in kwestie opzwelt wat het injecteren vergemakkelijkt). Ik had een eigen tourniquet, gekregen omdat toeschouwers schrokken van mijn barbaarse praktijken, maar ik ging meer voor een eclectische benadering, gewoon doorrammen dus; vroeg of laat= raak. En hoe langer het duurde, dus naarmate ik vaker mis had geschoten, nam de tijdsdruk toe. Je dope is niet onbeperkt houdbaar. Als je prikt moet je bloed optrekken voor je de dosis naar binnen kunt pompen. Als er geen of onvoldoende bloed wordt opgezogen moet je opnieuw een ader proberen aan te prikken, maar dan begint het stollingsproces al, en dat verandert je zeer begeerde dope in een dikke gelei die met geen mogelijkheid door de naald te drukken is. Je reinste kapitaalvernietiging dus.

Alle rechten voorbehouden
© 2023 Stanley ter Haar © 2023 Angela Zikking

Leave A Comment