Sarah Perez Williams Adoptieverhaal Stanley ter Haar Straatadvocaat Leeuwarden Adoptie

Sarah Perez Williams Adoptieverhaal

Last Updated: mei 30, 2023By Views: 147

Sarah Perez Williams Adoptieverhaal
Sarah Perez

25 Oktober 2022


Inleiding

Naar een super geslaagd interview met Sarah Perez Williams uit België, stelde ik haar de vraag om zelf eens haar levens verhaal op te schrijven, die ik vervolgens wat herschrijf en publiceer op mijn website. Sarah zit vol met verhalen en als je met haar belt of schrijft komt er geen einde aan. Ik moet al lachen voordat ik het WhatsApp berichtje heb gelezen. Sarah Perez Williams is net zo als ik geadopteerd uit Haïti, ik herken mijzelf in de positieve energie en de liefde voor het gezinsleven. Sarah je hebt weer een prachtig verhaal geschreven zo door !!!

Bron: Stanley ter Haar

Adoptieverhaal Sarah Perez Williams (27) was nog maar zes maanden oud toen ze van Haïti naar België kwam.

In Oostende, tien minuten van het strand, voelt ze zich helemaal thuis. Ze wordt blij van haar passie voor volleybal, haar haar in vrolijke kleuren verven en haar zoontje Kyann van bijna 4. Heimwee naar haar geboorteland heeft ze niet: “Mijn adoptieouders zijn mijn ouders en daar stopt het.”

Ik ben opgegroeid op de Conterdam dit is een klein dorpje in Oostende.
Ik was de enige gekleurde en dan nog eens geadopteerde op de Conterdam. Mijn papa is geboren en getogen op de conterdam, dus een gekend persoon samen met ze oudste broer (overleden) en 2 oudere zussen. Mijn oma en opa hebben tot hun dood gewoond op de Conterdam (2014 opa overleden – 2021 oma overleden). Er is ook een lagere school op de Conterdam dus ook van daar dat ik gekend ben. Papa ging daar met de zussen en broer daarna jaren later ik met mijn neven & nu mijn zoontje van 5. Behoorlijk gekend op de conterdam. Op de Conterdam is er geen **** te doen. Alleen in Juni de kersmis van 10d ( kort ieder jaar in), 1 grote rommelmarkt & 1 avondmarkt.

Sarah Perez Williams Adoptieverhaal Partner

Sarah Perez Williams Adoptieverhaal familie haiti Stanley ter Haar Adoptie

Partner

Sarah Perez Williams Adoptieverhaal realtie man Stanley ter Haar Adoptie

Mijn hobby’s

Mijn buurjongen & mijn papa zitten op volleybal, ja zo ben ik ook begonnen met spelen. Ik was daar behoorlijk rap mee weg (Goed in)  Na meer dan 18jaar spelen mocht ik mijn eigen volleybal ploegje trainen en coachen. Ik ben hier super trots op, maar ook op het team. Op de volleybal verenging  waren  maar 2 meisjes die een andere huidskleur hadden. We speelden beide in een andere ploeg wel, maar konden het goed met elkaar vinden. Haar mama deed  mijn haar.

van waar ben je?

“van waar ben je?”  “ Hoelang ben je hier al” Spreek je Nederlands?” Soms krijgen ze z’n reactie van duuuh beter dan da jij denkt.

Het is mensen niet altijd duidelijk dat ik nederland spreek, versta en begrijp. wanner ze horen dat ik ook nog ons dialect spreek, versta en begrijp slaat men bijna achter over.  Wel grappig als ze mij dan horen praten dan is het van “ wow er zijn niet veel donkere mensen, Emmm er zijn ook niet veel witte mensen die het dialect zo goed kunnen spreken als jij. Bij oudere mensen heb ik dan een streepje voor. Als de vraag komt van waar ik kom of hoelang ik hier ben dan geef ik gewoon eerlijk antwoord en heb daar helemaal geen probleem mee verre van zelfs. Ik zeg dan mijn ouder hier zijn mijn ouders. Mijn biologische mama is gewoon biologisch maar daar stopt het voor mij. Mijn mama en papa hier zijn mijn mama en papa.

Ik vroeg Sarah of mensen haar wel eens de vraag stelde of zijn zich heeft opgegeven voor opsporing verzocht. In Nederland een bekent programma. Haar antwoord was verassend.

Ik krijg nooit de vraag  rondom dit soort programma’s. Dus mijn antwoord op jou vraag Stanley  zou zijn ook dan van “ ik ken het programma maar doe er niet aan mee, ik zou de verandering niet aan kunnen.

Sarah Perez Williams Adoptieverhaal  Familie 

ik ben op dit moment  7 manden zwanger van een meisje. Als zij geboren word, zijn we een gezin van 5. Dit had ik nooit verwacht. Ayden de zoon van mijn partner, kwam een lange periode niet meer bij ons thuis. Gelukkig nu wel. Om de 14 dagen is hij er dan een dagje.

 Ayden – Kyann – Marvin – ik en ons meisje.

Op 10 april zijn we gaan samen wonen want 2 huizen onderhouden is zeer moeilijk. Ik ben bij me man gaan wonen en weekje later ontdekt dat ik zwanger was.

Sarah Perez Williams Adoptieverhaal gezin Stanley ter Haar

Sarah Perez Williams Adoptieverhaal gezin Stanley ter Haar

Sarah Perez Williams Adoptieverhaal. Samen wonen.

De broer van mijn partner  kan het moeilijker verkroppen dat hij met iemand  is (realtie). Zijn dochters doen lief (maar ook achterbaks ). Op de Paulus feesten is er helaas een grote ruzie ontstaan met de ex van mijn de broer van mijn partner. Ze zegt steeds “ je mag gelukkig zijn, maar toch niet met zo iemand” Ik weet niet goed wat ze hiermee bedoeld, maar heb zo mijn vermoedens. Een zogezegde vriend van mijn partner zei 3X zwarte en toen werd mijn man kwaad. Voor mij is het zwaar voor de schijn op te houden en vriendelijk te zijn tegen de vrouw van zijn broer (mijn schoonzus) ik kan grof zijn maar ik ben recht voor de raap eerlijkheid en dit  staat hun niet aan, pech voor hun dan maar . om de week op de zondag gaan we met de kids naar Plopsaland want we hebben een abonnement. Ik ben 7 manden zwanger en loop heel het park rond wel doooodop tegen de tijd ik  thuis kom.

Sarah Perez Williams Adoptieverhaal Racisme 

Ik zelf heb nooit echt vaak of veel problemen gehad met mensen die mij racistische benaderen. Als je klein bent word je wel eens geplaagd, maar dit hoort er ook een beetje bij. Ik reageerde vroeger niet overal op en nu ook niet, maar er zijn wel grenzen. Ook heeft je eigen gemoedstoestand heel veel te maken met hoe jij op situatie waarin racisme een rol speelt reageert. Binnen mijn familie speelt racisten geen rol, hoewel ik mij wel het zwarte schaap voel. Ik vertel het met wat humor, maart voelde mij enorm afgewezen. Het gevolg was dat ik verjaardagen of andere feesten van de familie ontweek. Het is niet dat ik mij alleen afgewezen hebt gevoeld, maar er zijn ook situatie waarin dit duidelijk zo was.

Sarah Perez Williams Adoptieverhaal haiti Stanley ter Haar Adoptie
Sarah Perez Williams Adoptieverhaal . Haïti

Bron: Sarah Perez Williams

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment