Carla Marcelissen Reisverslag Oeganda Stanley ter Haar Adoptie Nederland Afrika

Carla Marcelissen Reisverslag Oeganda

Last Updated: mei 30, 2023By Views: 179

Carla Marcelissen Reisverslag Oeganda
Hope for Life kindergarten Kayunga Oeganda
Carla Marcelissen

12 Aug 2022 / Dongen
Facebook bericht,

“Hoi hoi hoi, het ticket en hotel is geboekt
Het gaat echt gebeuren, hier heb ik jaren van gedroomd en naartoe gewerkt. Als kind droomde ik er al van, dus dit is een droom die uitkomt. Ik ga naar Uganda 3 weken helpen in Afrika om de armste van de armste te ondersteunen en te overtuigen dat er mensen zijn die ze de hand willen reiken. Ik doe dit geheel op eigen kosten maar ik wil ook veel geld meenemen of besteden om materialen mee te nemen. Het gaat bij deze mensen niet om luxe maar om overleven! Helpt U mee? Elke euro maakt verschil. En delen van dit bericht is lief.

Carla Marcelissen Reisverslag Oeganda Hope for Life community international

In Februari 2023 ga ik 3 weken vrijwilligerswerk doen bij “Hope for Life community international” in Oeganda. Ik wil graag zoveel mogelijk geld inzamelen voor de stichting die in het plaatsje Kayunga een hele mooie organisatie heeft opgezet en waar ik met alle liefde en plezier een fysieke bijdrage ga leveren. Deze stichting zet zich in voor alleenstaande vrouwen met kinderen die slachtoffer zijn geworden van (seksueel) geweld en verstoten zijn door hun eigen gemeenschap. Ook vangen ze wezen op.

Zelfrespect, zelfredzaamheid, weerbaarheid

De stichting ondersteund deze vrouwen in het (terug)verkrijgen van hun zelfrespect, zelfredzaamheid en weerbaarheid.  Voor de kinderen is een school opgezet waar kinderen niet alleen onderwezen worden, maar ook te eten krijgen en voorzien worden van kleding. Ook de ouderen in het dorp worden, wanneer financieel mogelijk, ondersteund met voedsel en hygiëne producten.

De leefomstandigheden zijn bedroevend en er is grote behoefte aan ondersteuning. Op de eerste plaats aan voldoende voeding en kleding, maar denk ook aan lesmateriaal en schoolspullen. De medische zorg behoeft ook ontzettend veel aandacht. Dit is iets waar ik, als praktijkassistente in de asielzoekerszorg veel kan betekenen, maar ook hier is geld voor nodig om aan de benodigde spullen te komen/ mee te nemen.

Graag uw ondersteuning : ieder klein druppeltje is toch een beetje afkoeling op de gloeiende plaat.

Meer informatie “Hope for life community international”)
www.facebook.com/hopeforlifecommunityinternational

 

Omschrijving
Stichting Hope for Life Community International

Hope for Life Community International is een geregistreerde gemeenschapsorganisatie in Oeganda die is opgericht door een groep maatschappelijk werkers die constateerden dat er behoefte was aan herstel van hoop voor de kinderen en vrouwen die het zicht waren verloren voor de toekomst in hun verarmde gemeenschappen in het hele land. Aangezien deze kinderen en vrouwen worden geconfronteerd met vele uitdagingen, variërend van gebrek aan onderwijs, slechte voeding, gebrek aan toegang tot gezondheid, worden ze onder andere blootgesteld aan risicovol gedrag zoals prostitutie, vroege huwelijken. Sommigen worden uiteindelijk straatkinderen en vernederen zo hun toekomst en voor de vrouwen die geen inkomen hebben, stellen hen bloot aan armoede, waardoor hun achtervolgingen om door hun echtgenoten te worden misbruikt, toenemen.

Carla Marcelissen Reisverslag Oeganda
Morele verantwoordelijkheid


Gebaseerd op de observaties in veel delen van het land dat veel kinderen en vrouwen kansarme partijen zijn in onze gemeenschap en Hope for Life Community International, geloven we dat het een morele verantwoordelijkheid is om lief te hebben en te zorgen en ook hoop te herstellen voor deze kansarme kinderen en vrouwen in de samenleving.
Daarom willen we als Hope For Life Community International met plezier samenwerken met individuen en organisaties die ons kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van programma’s waarmee deze kinderen en vrouwen hun hoop kunnen herstellen, zodat ze hun levensvaardigheden die ze nodig hebben kunnen transformeren en ontwikkelen. kunnen gebruiken om als vindingrijke burgers deel te nemen aan de gemeenschap.

Werkwijze Visie
Het bepleiten, implementeren, opvoeden en herstellen van hoop voor kinderen en vrouwen door middel van programma’s die betrekking hebben op het overleven en welzijn van kinderen en vrouwen.

Missie
Herstel van hoop voor zowel vrouwen als kinderen door middel van kwaliteitsvolle sociale diensten
Kernwaarden Gelijkheid en rechtvaardigheid, waarbij van hen wordt geëist dat ze werken om gelijke kansen voor iedereen te garanderen, ongeacht ras, leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, hiv-status, huidskleur, klasse, etniciteit, handicap, locatie of religie Eerlijkheid en transparantie, op alle niveaus verantwoordelijk zijn voor de effectiviteit van hun acties en open zijn in hun oordelen en communicatie met anderen
Diversiteit respecteren: Rekening houden met nationale en regionale contexten en de
Individuele aard en kenmerken van Leden Uitmuntendheid; We dagen onszelf voortdurend uit tot het hoogste leer- en prestatieniveau om meer impact te bereiken.

Doelstellingen

Hoop herstellen bij zowel de kinderen als de vrouwen door middel van counseling
Om armoede en onrecht in het hele land uit te roeien
Om te pleiten voor de rechten van kinderen en vrouwen binnen de gemeenschap
Goed betaalbaar onderwijs bieden aan kinderen en volwassenenonderwijs aan vrouwen op het platteland
De middelen creëren om medische hulp te bieden aan kinderen en vrouwen die aan ziekten lijden
Om te werken voor het verhogen van de status van vrouwen in de gemeenschap
Om trainingsprogramma’s voor zelfstandigen te helpen en te genereren

Tot zover mijn nieuwe ervaringen

Bron: Carla Marcelissen
Organisatie: Hope for Life Community international

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

 

Leave A Comment