Stanley ter Haar Sociale media Straatadvocaat

Stanley ter Haar over Sociale media

Last Updated: mei 30, 2023By Views: 137

Stanley ter Haar over Sociale media
Stanley ter Haar

1 Oktober 2022

Facebook een sociaal media platform wat zo’n 12 jaar geleden razend populair werd. Inmiddels heeft Facebook miljoenen gebruikers en lijkt. LIJKT het een succesverhaal. Maar niks is minder waard. Het begon voor mij allemaal met de vraag, HEB JIJ GEEN FACEBOOK alsof het een onderdeel uit het leven was, die je gewoon niet kon missen. Jong oud, zwart wit allemaal maakt te ze een account en accepteerde zij de gebruikersvoorwaarden van het sociaal media platform. Dit om in ieder geval sociaal gevonden te worden. We begonnen meer en meer van ons zelf en over ons persoonlijk leven te delen. Verhalen en meningen. Maar vooral foto’s, heel veel foto’s. Foto’s van onszelf en foto’s van onze kinderen.

Smartphone

Op hetzelfde moment ontwikkelde zich razendsnel de smartphone technologie en bijna iedereen kreeg een smartphone. Een smartphone met daarop geïnstalleerd Facebook. Facebook was nu overal en altijd bij je. Facebook werd niet alleen een platform waarop verschillende berichten en foto’s werd geplaats, maar het begon meer en meer een politiek karakter te krijgen. de gevolgen hiervan polarisatie, daaropvolgend censuur. Ook maakte Facebook een beursgang waardoor wij met onze berichten een bedrijf  aan het sponsoren, waarvan ik mij afvraag of het juist niet  zijn sociale doel voorbij is gegaan. keer op keer kwam Facebook in opspraak, omdat het bedrijf het niet zo nauw neemt met de bescherming van onze persoonsgegevens. Toch is Facebook nog steeds het platform waarop zowel bedrijven als particulieren hun boodschap de wereld in sturen. Daarom zou men logischerwijze kunnen zeggen dat sociale media voor en nadelen heeft.
Stanley ter Haar Sociale media straatadvocaat

Stanley ter Haar Sociale media

Dit in ons achterhoofd meegenomen heeft het gebruik van sociale media vooral te maken met de mate waarin jij zelf de verantwoordelijkheid aan kan om er op de juiste manier om te gaan. En zoals wel vaker met eigenverantwoordelijkheden, doen wij als mensen het hier niet  goed op. Voor de gebruikers van het sociale media platform zoals Facebook betekent dit dat  men de lusten en de lasten draagt, van het gebruik van Facebook. Er zijn in de loop der jaren verschillende artikelen verschenen die de andere kant, bijeffecten van het gebruik van Facebook of andere sociale media kanalen belichten,((Nederlands Jeugdinstituut ))  maar ik ben er van overtuigd dat iedereen er wel een aantal ervaart. toch lijkt het platform onmisbaar in de huidige sociale dynamica. Of toch niet.

Confrontatie

 de nadelen van sociale media werden mij snel duidelijk na een aantal negative confrontaties. Ik  kreeg ik heel erg de behoefte te onderzoeken. wat is sociale media nou eigenlijk. Voor mij was de belangrijkste onderzoeksvraag “Is sociale media eigenlijk wel zo sociaal” Het is ergens ook een onderzoeksvraag  waarin ik niet vanuit een onafhankelijke oogpunt vertrek, maar het mede benader vanuit mijn eigen ervaringen met bijvoorbeeld facebook of andere sociale Media kanalen.

Stanley ter Haar over Sociale media  Word vervolgd

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment