Altijd al gehad Hilde de Vries Stanley ter Haar Bog Gastscrijver

Altijd al gehad

Last Updated: maart 15, 2024By Views: 33
Altijd al gehad
Hilde de Vries/ Gastschrijver
20-12-2023/ Friesland
Altijd al gehad.. een “hekel” aan de TIJD
Een hekel aan horloges. Als kind had ik eens een jip en janneke horloge gekregen. Dat vond ik cool want dat was een item die alleen volwassenen droegen. Maar dat klokje draaide steeds naar mijn pols toe en voelde heel naar op mijn aderen. Dat horloge dragen was dan ook van korte duur. Later in mijn leven heb ik het nog wel eens geprobeerd… maar dan als “mode item”… maar ook die draag ik 1 of 2 keer en dan ben ik ze kwijt, of gooi ik ze weg.
Horloges horen niet bij mij! Ik voel heel duidelijk dat mijn biologische klok veel langzamer tikt dan de tijd op de klok… Daarom ben ik ook altijd te laat, als kind al, blijf ik te lang hangen, ben ik altijd als laatste klaar… verveel ik mij nooit. Moet ik altijd snel snel snel en op mijn tenen lopen om de mensen en de tijd in deze maatschappij bij te houden.

“De tiid hâldt kjin skoft”

Maar ik ben niet de enige… veel mensen voelen en merken dit onbewust ook wel.
Wanneer ze bijvoorbeeld vakantie hebben. Dan hebben ze ineens “Alle” tijd van de wereld.
En komen ook de raddravers weer meer in hun eigen tijd, flow.
Dat doe je maar in je “eigen tijd”… oftewel jou tijd.. niet mijn tijd.
Ik denk daarom ook dat reizen mij zo aanspreekt en niet alleen mij, maar vele anderen ook…. Dan kan ik op mijn eigen tijd leven.
Maarja
“De tiid hâldt kjin skoft”
Alle rechten voorbehouden
© 2019 Hilde de Vries Stanley ter Haar

Leave A Comment