respecteer-de-mening-van-anderen-stanley-ter-haar

Stanley ter Haar Respecteer de meningen van anderen

Last Updated: mei 30, 2023By Views: 189

Stanley ter Haar Respecteer de meningen van anderen

19 November 2020 / Leeuwarden

Ik ben wie ik ben en sta achter de keuzes die ik maak. Je mag me aardig vinden maar dat hoeft niet. Je mag het met me eens zijn, maar dat hoeft niet. Ik respecteer de meningen van anderen en accepteer de verschillen. Maar weet ook dat dit soms erg lastig kan zijn. Ik heb niet de erkenning nodig van mens in het algemeen, wel hun warmte en liefde en wijsheid. Ik geloof in mijzelf en in de kracht van positiviteit, hoe negatief een situatie of een onderwerp dan ook kan zijn. Ik heb niet de behoefte om mijzelf te bewijzen of verdedigen.

Stanley ter Haar straatadvocaat Geloof in je zelf

Het heeft voor mij geen zin om met een vinger te wijzen naar anderen, nog kies ik partij voor een bepaalde bevolkingsgroep. Ondanks de culturele druk op mijn schouders kijk ik liever naar binnen en stel mijzelf de vraag, wie wil ik zijn. Ik maak mij niet druk over wat een anderen graag willen dat ik ben, of hoe ik denk. Wat racisme nou wel of niet is laat ik in het midden. Dit wordt mij dan ook niet altijd in dank afgenomen. Een ieder voor zich, weet het beste of er racistische ideeën en beweegreden zijn. Racisme heeft te maken met een negatieve gedraging van de mensen, helaas is dit gedrag in alle bevolkingsgroepen en lagen terug te vinden. Maar dit gegeven staat mij niet in de weg op open te staan voor de mensen om mij heen en ze lief te hebben, ondanks de verschillen.

Stanley ter Haar straatadvocaat Respecteer de meningen van anderen

Er zijn ook altijd overeenkomsten, maar die moet he willen zien. Wat je zaait zul je oogsten. Behandel een ander zoals je zelf ook behandelt wilt worden. Ik zou een heel artikel over verschillende bevolkingsgroepen kunnen schrijven. Zij doen dit hun doen dat. Het is erg verleidelijk om er een ongenuanceerde mening op los te laten over thema’s die je raken. Het vergt zelfbeheersing en discipline, om daar waar het moeilijk wordt de liefde voor de medemens te bewaren en deze liefde om te zetten in de praktijk. Dit is soms ook voor mij lastig. Ook ik heb gedachten gevoelens en ongenuanceerde meningen, en dagen dat ik niet te genieten ben. Maar voordat ik mijzelf uit. Stel ik deze vraag. Is mijn bijdrage positief of negatief. Negativiteit is een keuze net zo als racisme en alle andere negatieve gedragingen. Zo als egoïsme agressie, wraak.

Stanley ter Haar respecteer de meningen van anderen

Ik kies ervoor om lief te hebben ook wanneer het moeilijk wordt en ik hoop dat anderen dit ook doen, maar zijn dit niet verplicht.. iedereen heeft het recht op het maken van zijn of haar eigen keuzes.

 

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar 

Leave A Comment