Je kan wel, maar je wil niet ter Haar Straatadvocaat Leeuwarden

Je kan wel maar je wil niet

Last Updated: december 22, 2023By Views: 304

Je kan wel maar je wil niet
Stanley ter Haar Blog

Leeuwarden/ 02-jun-2023

Weetje wat ik grappig vind? Dat er mensen zijn die stellig beweren dat ze iets niet kunnen. Terwijl het overduidelijk is dat ze gewoon niet willen. Het is toch veel makkelijker om de verantwoordelijkheid bij iemand anders in de schoenen te schuiven. Of je zegt gewoon “ik kan het niet, ik kan het ècht niet hoor.” Walgelijk.

Je kan wel, maar je wil niet – Mentaliteit

Dat is de houding van sommige mensen die bang zijn om uit hun comfortzone te stappen. Ze durven geen nieuwe dingen te proberen, geen risico’s te nemen, geen fouten te maken. Ze verschuilen zich achter smoesjes en excuusjes om hun gebrek aan motivatie en zelfvertrouwen te verbergen. Ze denken dat ze het slachtoffer zijn van de omstandigheden, terwijl ze eigenlijk de regisseur zijn van hun eigen leven.

Ik vind dat een heel trieste manier van leven. Want je doet jezelf tekort als je niet probeert je potentieel te benutten. Je mist kansen om te groeien, te leren, te ontdekken. Je beperkt jezelf tot een klein en saai bestaan, waarin je nooit echt gelukkig zult zijn. Je leeft niet, je overleeft.

Je kan wel, maar je wil niet de – Uitdaging

Daarom wil ik je uitdagen om anders te denken. Om niet te zeggen dat je iets niet kunt, maar dat je iets wilt leren. Om niet te klagen dat je iets niet hebt, maar dat je iets gaat verdienen. Om niet te wachten op een wonder, maar om zelf actie te ondernemen. Om niet te luisteren naar de stem van de angst, maar naar de stem van de levenslust.

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment