Liefde voor je zelf. van en huis naar een thuis Straatadvocaat

Liefde voor jezelf

Last Updated: mei 30, 2023By Views: 166

Liefde voor jezelf
Theorieën omzetten in de praktijk
Stanley ter Haar / Zelfliefde

13-Mei-2023 /Leeuwarden

Hoe je je leven kunt veranderen door lief te zijn voor jezelf en stappen te nemen die je basis verstevigen. We hebben allemaal weleens momenten dat we ons onzeker, ongelukkig of ontevreden voelen over ons leven. Misschien zit je vast in een baan die je niet leuk vindt, heb je problemen in je relaties of worstel je met gezondheidsklachten. Het kan dan moeilijk zijn om positief te blijven en te geloven dat er iets beters mogelijk is.

Maar wat als ik je vertel dat je je leven kunt veranderen door lief te zijn voor jezelf en stappen te nemen die je basis verstevigen? Dat is precies wat ik heb gedaan in het afgelopen jaar.

Liefde voor jezelf, zelfacceptatie

Lief zijn voor jezelf betekent dat je jezelf accepteert zoals je bent, dat je jezelf waardeert en respecteert en dat je goed voor jezelf zorgt. Dat klinkt misschien simpel, maar het is niet altijd makkelijk. We hebben vaak de neiging om onszelf te bekritiseren, te vergelijken met anderen of te negeren wat we echt nodig hebben.

Stappen nemen die je basis verstevigen betekent dat je actie onderneemt om je leven te verbeteren op de gebieden die voor jou belangrijk zijn. Dat kan gaan over je gezondheid, je huis, je werk, je financiën of wat dan ook. Het gaat erom dat je doelen stelt die haalbaar en realistisch zijn en dat je kleine stappen zet om ze te bereiken.

Doen wat je moet doen

Op de eerste plaats wist ik dat er een aantal medische ingrepen op het programma stonden. Deze had ik de voorgaande jaren vakkundig ontweken. Ik had last van chronische pijn in mijn rug en nek en ik had een aantal tandheelkundige behandelingen nodig. Ik was bang voor de pijn, de kosten en de mogelijke complicaties. Maar ik besefte ook dat ik niet langer kon doorlopen met deze klachten. Ik besloot om lief te zijn voor mezelf en mijn gezondheid voorop te stellen. Ik maakte afspraken met de artsen en tandartsen en ik ging erheen met een positieve instelling. Ik was trots op mezelf dat ik deze stap durfde te zetten en ik merkte al snel dat de pijn verminderde en dat ik me beter voelde.

Liefde voor jezelf, van een huis naar een thuis

Verder wilde ik van mijn huis een thuis maken. Ik woonde al een paar jaar in een woning die niet echt naar mijn smaak was ingericht. Het was donker, rommelig en ongezellig. Ik had het gevoel dat ik er niet echt thuishoorde. Ik wilde graag een plek creëren waar ik me prettig en veilig voelde, waar ik kon ontspannen en genieten. Ik besloot om stappen te nemen die mijn basis zouden verstevigen. Ik maakte een plan om mijn huis op te knappen en in te richten naar mijn eigen wensen. Ik spaarde geld om nieuwe meubels en spullen te kopen, ik zocht inspiratie op internet en in tijdschriften en ik vroeg hulp aan vrienden en familie. Ik begon met het schilderen van alle ruimtes in de woning, het leggen van een nieuwe vloer, het vervangen van de gordijnen en het ophangen van schilderijen. Ik kocht prachtige meubels en toebehoren die bij mijn stijl passen, zoals een comfortabele bank, een mooie eettafel, een boekenkast vol boeken, een plantenbak vol groen en een sfeervolle lamp. Maar vandaag kwam als kers op de taart de nieuwe keuken. Ongelooflijk! Van de straat naar een eigen huis met alles erop en eraan! Ik ben zo blij met het resultaat! Mijn huis is nu echt mijn thuis geworden!

Liefde voor jezelf als basis

Ik wil jullie graag meegeven dat liefde voor jezelf de basis is voor alles wat je wilt bereiken in het leven. Als je van jezelf houdt, kun je de wereld aan en er zijn voor anderen. Het klinkt misschien cliché, maar het is echt zo. Je bent het waard om van jezelf te houden en om gelukkig te zijn.

 

 

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment