Straatroof met wapen Stanley ter Haar Straatadvocaat Den Haag Nederland Leeuwarden

Straatroof met wapen

Last Updated: juni 12, 2023By Views: 172

Straatroof met wapen

10 Januari 2020 / Den Haag

In de avond van zaterdag 5 augustus omstreeks 22:00 uur word ik ter hoogte van tramhalte Leyweg aangesproken door een vreemde man. De man is van Marokkaanse afkomst blijkt later, is enorm agressief en zit onder het bloed. Wat heb je bij je, vraagt de man. Geef me je tas. Dat dacht ik dus niet he! Ik zei dat hij op moest houden en mij met rust moest laten, dat leek mij een veel beter idee. Maar dat was deze man niet van plan. De man deed een brutale greep naar mijn tas, maar dit kon ik afwenden. Ik dacht nog neee he! Meer voor hem dan voor mij. Deze man wil mij serieus beroven. Ik keek om mij heen om te kijken of er omstanders waren. Deze waren er wel maar niemand deed iets, dit vond ik maar vreemd.


Ik zou me zelf moeten verdedigen anders gaat dit niet goed komen
De man was inmiddels nog meer overtuigd dan voorheen, om mijn tas te pakken en werd steeds agressiever. Het was niet anders, ik zou me zelf moeten verdedigen anders gaat dit niet goed komen. Ik balde mijn vuistjes en begon te schreeuwen. Maak dat je weg komt, blijf bij mij uit de buurt. Ik ben niet bang voor jou, maar voor mijzelf. In plaats van achteruit lopen begon ik naar hem toe te lopen en dit werkte. De man werd meer en meer onzeker over zijn controle positie in deze situatie.

De man kiest eieren voor zijn geld en loopt weg richting de Kentucky op het winkelcentrum Leyweg. Maar voor mij was de toon gezet. Dit ga ik echt niet pikken, hij gaat hier dus echt niet mee weg komen.

De rollen waren omgedraaid
Achtervolging

Ik ga besloot over tot actie en belde het alarmnummer en besloot tijdens het bellen de man te achtervolgen. Staan blijven schreeuwde ik, de politie is onderweg. De man rent met een noodgang het melis stokepark in, waarop ik hem achtervolg. Het park was het donker je zag geen hand voor ogen. Even leek ik de man uit het oog verloren te zijn, totdat ik in de verte een schim zag. Het was inderdaad de zelfde man allen deze keer had de man een verrassing voor me. Een mes. Nu was ik er echt klaar mee. Ik begon te schreeuwen leg dat mes neer, en blijf staan. Politie !!!. schreeuwde ik !! De man vond mijn geschreeuw hinderlijk en rende dieper het park in. Ik volgde hem op de voet met de politiemeldkamer aan de andere kant van de telefoon. Past u wel op meneer ter Haar. De verdachte heeft een mes en het is donker in het park dit is echt gevaarlijk.

Hier had de beste vrouw een punt. Ik besloot wat afstand te nemen en het gebied waar de man de bosjes in gevlogen was goed in de gaten te houden. De rollen waren omgedraaid, de prooi werd de jager en de jager de prooi. Ik denk dat het zo’n 10 minuten duurde voordat het helemaal blauw was. Uit alle hoeken en gaten kwam er agenten Het duurde ook niet lang voordat ze mij gevonden hadden. Bent u de melder ?? vroeg de politie klopt ik ben Stanley. Heeft u een idee waar de verdachte zich ophoud, jha dat heb ik zeker. Hij zit ergens in de bosjes verstopt achter de glijbaan. Meneer heeft geen conditie dus hij moet hier ergens zijn.

Straatroof met wapen
helikopter

Ik besloot over te gaan tot actie en belde het alarmnummer en besloot tijdens het bellen de man te achtervolgen. Staan blijven schreeuwde ik, de politie is onderweg. De man rent met een noodgang het Melis Stokepark in, waarop ik hem achtervolg. Het park was het donker, je zag geen hand voor ogen. Even leek ik de man uit het oog verloren te zijn, totdat ik in de verte een schim zag. Het was inderdaad de zelfde man alleen deze keer had de man een verrassing voor me. Een mes. Nu was ik er echt klaar mee. Ik begon te schreeuwen leg dat mes neer en blijf staan. Politie !!!. schreeuwde ik !! De man vond mijn geschreeuw hinderlijk en rende dieper het park in. Ik volgde hem op de voet met de politiemeldkamer aan de andere kant van de telefoon. Past u wel op meneer ter Haar. De verdachte heeft een mes en het is donker in het park dit is echt gevaarlijk.

Hier had de beste vrouw een punt. Ik besloot wat afstand te nemen en het gebied waar de man de bosjes in gevlogen was goed in de gaten te houden. De rollen waren omgedraaid, de prooi werd de jager en de jager de prooi. Ik denk dat het zo’n 10 minuten duurde voordat het helemaal blauw was. Uit alle hoeken en gaten kwam er agenten Het duurde ook niet lang voordat ze mij gevonden hadden. Bent u de melder ?? vroeg de politie. Klopt ik ben Stanley. Heeft u een idee waar de verdachte zich ophoud? Ja dat heb ik zeker. Hij zit ergens in de bosjes verstopt achter de glijbaan. Meneer heeft geen conditie dus hij moet hier ergens zijn.

Rechtvaardigheid

Wat voor mij belangrijk was tijdens deze situatie is rechtvaardigheid. Ik vind het niet eerlijk dat ik zo werd behandeld door deze man. Mijn spullen zijn mijn spullen daar blijf je van af. Toen de man mij met rust liet en weg liep, had ik de zaak kunnen laten berusten maar wie zou die dan lastig gevallen hebben. Misschien wel een vrouw. Nee, ik was vastbesloten dit tuig van de straat te krijgen en riskeerde eigenlijk ook mijn leven.

Straatroof met wapen
Dankwoord Politie Den Haag

In de ochtend werd ik gebeld door de politie om de zaak nog eens door te spreken. Duidelijk is, dat de man voorlopig nog binnen zit en hier ben ik niet rouwig om. Ook stond ik er niet alleen voor, de politie was er echt in een mum van tijd en deden hun best. Ook de meldkamer bleef gedurende het voorval aan de lijn. Toen ik hoorde dat de agenten aan het uitzoeken waren of er een helikopter beschikbaar was, dacht ik. Een helikopter voor mij. Ik vind het justitie en politie apparaat maar lastig thema. Ze hebben ze me vaak laten zitten of doen er gewoon niks met je zaak. Maar op dit moment was mijn leven in gevaar ik belde de 3 cijfers 112 en ze stonden er. Dat mag ook gezegd worden.

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

2 Comments

  1. LaSelve Caranay juni 4, 2023 at 1:08 pm - Reply

    Echt absurd opsluiten die lui

  2. Sproetje juni 4, 2023 at 3:38 pm - Reply

    Wauw jongen wat een verhaal schrik hier van. Maar je hebt helemaal gelijk ze moeten het hun poten van andermans spullen af blijven. En anders ga er voor werken. Ben blij dat hij gepakt is. Goed gedaan jongen.

Leave A Comment