Waarom focussen op anderen Desiree van Deursen Straatadvocaat Leeuwarden Heerlen Stanley ter Haar

Waarom focussen op anderen

Last Updated: december 21, 2023By Views: 190

De focus op anderen
Desirée van Deurse/ Straatadvocaat

20-Jun-2023/ Heerlen 

Echt een kwaal van deze tijd. Ik wil het hebben over een fenomeen dat mij al een tijdje dwarszit. Het gaat over mensen die jou niet kennen, geen flauw idee hebben waar je voor staat of welke reis je doorgemaakt hebt, en toch proberen op een zogenaamd grappige manier jou omlaag te halen.

Je kent ze wel, mensen die met hun denigrerende opmerkingen proberen jou het gevoel te geven dat alles wat je doet en wie je bent minderwaardig is aan henzelf. Ze doen alsof ze verheven zijn boven jou, maar wie proberen ze nu eigenlijk ervan te overtuigen dat jij niets bent? Waarom zoveel moeite doen om de wereld te tonen hoe weinig jij betekent? Als jij werkelijk insignificant was, dan zou men de noodzaak niet voelen om dat steeds met elk woord dat ze spreken maar vooral duidelijk te maken ;)

De focus op anderen en het wel gemeende advies 

Ik heb een boodschap voor die mensen: stop ermee! Stop met het projecteren van je eigen onzekerheden en frustraties op anderen. Stop met het vergelijken van jezelf met anderen en het oordelen over hen. Stop met het verspreiden van negativiteit en haat. Je maakt jezelf alleen maar ongelukkig en je bereikt er niets mee.

Weet je wat je wel moet doen? Focus op jezelf. Werk aan je eigen groei en ontwikkeling. Zoek naar wat jou gelukkig maakt en wat jouw passie is. Je kan ook dankbaar zijn voor wat je hebt en wie je bent. Vriendelijk en respectvol naar anderen. Een bron van inspiratie en liefde.

Want dat is wat ik doe. Ik laat me niet klein krijgen door mensen die mij niet waarderen of begrijpen. zal altijd trouw blijven aan mezelf en ik volg mijn hart. Mijn licht laat ik schijnen en deel mijn gaven met de wereld. Ik ben trots op wie ik ben en wat ik doe. Heb jij daar een probleem mee, dan is dat jouw probleem, niet dat van mij. Dat een ander last heeft van mijn verblindende licht dat straalt, betekent niet dat het hen het recht geeft om dat licht te willen dimmen.

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment