Binnen kort Doorbroken Taboes Vicky Bergman Stanley ter Haar

Binnen kort Doorbroken Taboes

Last Updated: mei 30, 2023By Views: 125

Binnen kort Doorbroken Taboes
Stanley ter Haar, Vicky Bergman

21 Dec 2022 / Leeuwarden
Doorbroken Taboes door Vicky Bergman Lana B

Met grote trots mag ik een nieuwe samenwerking aankondigen. Vicky Bergman, oprichter en bestuurder van Stichting Samen Eén, Gorinchem, en ambassadeur bij Stichting Bagagedrager. Tevens ambassadeur bij Stichting Wij zijn MIND en bij de Vereniging van Ervaringsdeskundigen (Vved). Behalve al het goede werk waar Vicky zich voor inzet is zij ook schrijver en auteur.

Pseudoniem Lana B

Op 6 september 2013 publiceerde Vicky Bergman haar eerste boek met de titel ‘Doorbroken Taboes’, toen nog onder het pseudoniem Lana B, als ervaringsdeskundige van huiselijk geweld en seksueel- en geestelijk misbruik.

Vicky Bergman is als kind slachtoffer geweest van geweld en seksueel misbruik. Ze werd zelfs getuige van moord. Hierdoor vormden zich verschillende alter ego’s in haar. Door het noodlot kwam ze terecht in een sekte. Ze heeft zich vrijgevochten uit die sekte, is er letterlijk aan ontsnapt. Haar verhaal is zowel  aangrijpend als bemoedigend.

Mooie mensen podcast

ik bewonder Vicky als schrijver en als mens. Ik heb Vicky leren kennen door Kiki.  Zij is presentator van de Mooie mensen podcast. Haar boek ‘Doorbroken Taboes’, lees ik eigenlijk omdat we het opnieuw gaan publiceren op deze website. Ik was diep onder de indruk van haar moed om haar verhaal te delen met de wereld, en van haar kracht om te overleven en te herstellen van zoveel trauma’s.

Ik ontdekte dat we veel gemeen hadden, niet alleen qua achtergrond, maar ook qua behoefte het verhaal te delen  in de hoop dat mensen makkelijker zullen gaan praten. We wilden allebei onze ervaringen inzetten om anderen te helpen die met vergelijkbare problemen worstelen. We wilden ook onze stem laten horen in de maatschappij, om meer bewustzijn te creëren over de gevolgen van geweld, misbruik en sektarisch gedrag.

Binnen kort Doorbroken Taboes

We zijn nu al een paar maanden bezig met het plaatsen van haar boek op onze website.  We hopen spoedig  te kunnen publiceren. Het is voor mij  intensief maar ook een proces wat het goed is om zelf eens bij stil te staan. Ik zie Vicky altijd andere mensen steunen en positief bezig ondanks een beladen onderwerp.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik Vicky heb ontmoet. Ze is een inspiratiebron voor mij, en voor vele anderen. Ze is een voorbeeld van hoe je je niet laat klein krijgen door je verleden, maar hoe je je toekomst zelf vormgeeft.

Bron: Vicky Bergman
Redigeert: kiki Scheepens
Fotograaf: Mounir Raij

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment