Carla Marcelissen weekendverslag Oeganda Hope for Life Community international Stanley ter Haar Adoptie Haiti Nederland Afrika

Carla Marcelissen weekendverslag Oeganda

Last Updated: mei 30, 2023By Views: 119

Carla Marcelissen weekendverslag Oeganda
Hope for Life kindergarten Kayunga Oeganda
Carla Marcelissen

6 Maart 2023 / Oeganda
Zondag

Zondagsdienst

Ik had heerlijk geslapen op mijn matrasje op de grond.
Florence ging meteen ontbijt maken en ik werd verrast met gekookt aardappelen in zoete saus, salade van tomaat en rode ui. Erg lekker! Rond 10 uur zijn we met een boda boda naar de gospelkerk van Florence gegaan, waar ik een heel hartelijk werd ontvangen.

Tijdens de dienst werden we samen naar voren geroepen om iets over ons zelf te vertellen. Ik werd hartelijk welkom geheten door de voorganger. Ik kende de gospelkerken tot nu toe alleen van tv, daarom wilde ik het een keer meemaken. Een dienst is echt heel mooi en intens!

Familieleden en vrienden

Na de dienst waren er verschillende familieleden en vrienden van Florence die even kennis wilde maken en we dronken thee samen. We waren van plan om vandaag met de boda boda en taxibusje naar Entebbe te reizen om daar naar the Wildlife zoo te gaan en naar het Victoriameer.. Spontaan werd door de kerk aangeboden dat we de auto ( van de kerk) mochten lenen voor 30 euro, voor de hele dag.
Iemand anders bood spontaan aan om de hele dag voor ons te rijden.


Ik was heel blij dat we een auto hadden want het was een lange weg. Florence had haar zoon en haar nichtje meegenomen omdat er toch nog plaats in de auto was.
Het was heel gezellig.

Carla Marcelissen weekendverslag Oeganda
Wildlife zoo/Victoriameer

De zoo/dierentuin grenst aan het strand bij het Victoriameer wat overgens prachtig is. Nadat we het park wat in het park gelopen hadden ( wat overigens heel erg op de Beekse Bergen lijkt) Hebben we daar een terrasje gepakt en lekker even wat gegeten. De maraboes lopen er vrijelijk rond en gedragen zich als de zeemeeuwen bij ons aan zee. Als er maar iets op de grond valt, vliegen ze er massaal op af. Op de terugweg zijn we nog langs het vliegveld gereden, omdat ik daar met aankomst in het donker weinig gezien had .
Met het vertrek ben ik er ook ’s avonds. Toen we richting huisgingen kwamen we terecht in een enorme file De terugreis duurde daarom twee keer zolang. Thuisgekomen hebben we nog lekker wat verse ananas en watermeloen gegeten en zijn daarna op tijd naar bed gegaan. We waren allemaal erg moe….

Carla Marcelissen weekendverslag Oeganda
7 Maart 2023 Oeganda
Maandag

Maandag was het weer tijd om terug te gaan naar ” huis”
We stonden op tijd op, hebben ontbeten en gingen per boda boda naar de doorgaande weg, waar we de taxibus naar Kayunga konden nemen. Dit verliep allemaal heel voorspoedig. Ik heb het idee dat ik er steeds meer aan begin te wennen aan het systeem hier. Onderweg heb ik Ivan geappt of hij alvast mijn vaste boda boda driver wilde sturen voor als ik aan kwam. En ja hoor, hij kwam vrij snel aanrijden toen we uitgestapt waren. Heel de brommer volgeladen met rollen stof en een doos vol medicijnen toen door naar de school in Tente gereden om te lossen. Zo was alles meteen op zijn plaats. De onderwijzers waren weer heel blij om me te zien en we hebben dus even lekker bij gekletst..

Carla Marcelissen weekendverslag Oeganda
Onaangename verassing

Daarna heeft Mozes me weer terug gebracht naar het hotel waar me een onaangename verassing wachtte. Ik had weer geen warm water. Ondanks dat ik me voorgenomen had me aan de omstandigheden aan te passen, heb ik toch besloten een klacht in te dienen bij de hotelmanager. Ik heb van Florence begrepen dat ik echt de hoofdprijs heb betaald voor deze kamer hoewel het voor ons niet veel geld lijkt.

Ik heb ook meteen geklaagd over het eten dat eigenlijk gewoon niet beschikbaar is. Het ontbijt zou eigenlijk vanaf 6.30 beschikbaar moeten zijn, maar als ik om 7.30u vertrek staat er nog niks op het buffet. Het enige personeel wat aanwezig is het schoonmaakpersoneel. Op school is er ook thee en brood als ik wil. Uit voorzorg heb ik maar ” snelle jelles” en evergreens meegenomen. Ik kom niet om van de honger, maar het klopt niet hè?

Ook heb ik meteen geklaagd over het diner menu. Ze hebben een geweldige kaart, maar als je er naartoe gaat kan je alleen kip met friet bestellen. Dat is prima voor een keer maar niet voor 21 dagen!! Nou de loodgieter was er binnen een half uur, de chef kwam aan mijn deur vragen wat ik wilde eten. En de manager vroeg per WhatsApp wat ik voor ontbijt wilde, morgen. Ik hoop dat het niet alleen bij vandaag blijft en dat de rest van mijn verblijf wat soepeler verloopt in het hotel. Morgen ga ik in ieder geval met een gevulde maag naar mijn schooltje.

Tot zover mijn nieuwe ervaringen

Bron: Carla Marcelissen
Organisatie: Hope for Life Community international

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment