Heel veel voor weinig Desiree van Deurse Straatadvocaat Leeuwarden katten huisje Stanley ter Haar Blog

Heel veel voor weinig

Last Updated: december 22, 2023By Views: 242

 Heel veel voor weinig
Desirée van Deurse /Straatadvocaat
Klein budget

09-06-2023/ Heerlen

Het is bijna zomervakantie. En dit is het uitgelezen moment om eens even lekker iets anders te doen dan werken of naar afspraken met onze cliënten gaan.

Omdat het zonnetje weer lekker begint te schijnen, is het ook heerlijk om even buiten in de tuin aan de slag te kunnen gaan en je hoofd goed leeg te maken, zodat we na de vakantie weer met frisse moed aan de slag kunnen voor de medemens. Omdat ik naast het moederschap ook behoor tot de zogenaamde minimuminkomens , is er natuurlijk niet bijzonder veel geld te besteden aan leuke en luxe extraatjes. Dus hoe doe ik dat nou?

Heel veel voor weinig is een sport 

We gaan richting zomer, dus zijn veel mensen druk bezig met opruimen, dat is hét moment om sites zoals Marktplaats en Facebook in de gaten te houden met wat er allemaal gratis weggegeven wordt.

Ik ben altijd op zoek naar manieren om geld te besparen en tegelijkertijd mijn huisdieren te verwennen. Daarom was ik erg blij toen ik op marktplaats een advertentie zag voor een gratis kattenvilla voor buiten. Ik heb altijd al zo’n huisje willen hebben voor mijn katten, maar ze zijn meestal erg duur. Ik besloot dus om de kans te grijpen en de kattenvilla op te halen.

Het zag er niet zo goed uit al op de foto 

Toen ik bij de vorige eigenaar aankwam, zag ik dat de kattenvilla er niet zo goed uitzag als op de foto. Het dak was ingezakt, het hout was verrot en de verf was afgebladderd. Het leek meer op een kattenruïne dan een kattenvilla. Maar ik liet me niet ontmoedigen. Ik bedankte de eigenaar en nam het huisje mee naar huis.

Ik had al een idee hoe ik de kattenvilla kon opknappen met wat restjes hout, spijkers, verf en stof die ik nog in mijn schuur had liggen. Ik begon met het repareren van het dak. Ik zaagde een nieuw stuk hout op maat en bevestigde het met spijkers over het oude dak heen. Daarna schuurde ik het hele huisje glad en gaf het een frisse laag witte verf. Ik koos voor wit omdat het goed past bij mijn tuinmeubels en omdat het de kattenvilla er ruimer uit laat zien.

Voor de binnenkant van het huisje wilde ik iets gezelligs en comfortabels maken voor mijn katten. Ik knipte een oud dekbed in stukken en maakte er kussens van, die ik vulde ze met oude kleren die ik niet meer droeg. Ik koos voor vrolijke kleuren en patronen om het huisje wat op te fleuren.

De Kattenvilla  

Heel veel voor weinig, het vervolg 

Een paar dagen later had ik een geweldige vondst. Ik was op zoek naar wat bouwmaterialen om mijn tuin op te knappen, toen ik hoorde dat iemand een loods aan het leegmaken was. Hij zei dat alles wat erin stond gratis mee te nemen was. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Ik sprong op mijn fiets en ging er snel naartoe.

Daar aangekomen zag ik allerlei mooie spullen die ik goed kon gebruiken. Er lagen stukken hout, metaal en plastic in verschillende vormen en maten. de beste exemplaren zocht ik uit en ik laadde ze op mijn fiets. Ook vond ik een groot stuk vinyl dat perfect was om onder het zwembad van de kinderen te leggen.

Ik was erg blij met mijn buit en bedankte de eigenaar van de loods hartelijk. Hij zei dat hij blij was dat hij er vanaf was en dat ik altijd terug mocht komen als ik nog meer nodig had. Ik fietste naar huis met een grote glimlach op mijn gezicht. Ik kon niet wachten om aan de slag te gaan met mijn nieuwe materialen.

Heel veel voor weinig kosten

Kosten tot dusver? 5 euro voor een laadbeurt van de accu van mijn fiets. Nu had ik dus alle materialen die ik nodig had om het huisje weer mooi te maken. Het begon met het verwijderen van het oude dak, dat helemaal verrot was. Ik zaagde een nieuw dak uit een stuk hout die ik  had gevonden in de loods. Ik maakte ook een klein raampje erin, zodat er wat licht naar binnen kon schijnen.

Vervolgens schilderde ik het huisje in een vrolijke kleur: roze met witte stippen. Ik had nog wat verf over van een ander projectje, dus dat kwam goed uit. Ik vond ook nog een leuk bordje met de tekst “Welkom thuis” dat ik boven de deur bevestigde.

Tot slot plaatste ik het huisje in mijn tuin, op een plek waar mijn katten graag liggen. Ik zette er ook nog een bakje water en wat brokjes bij, zodat ze zich helemaal thuis zouden voelen.

Heel veel voor weinig en wat een resultaat 

Ik was erg blij met hoe het huisje eruit zag. Het was een leuk en creatief projectje, dat me bijna niets had gekost. Maar het belangrijkste was natuurlijk: wat vonden mijn katten ervan? Nou, ik kan je vertellen dat ze er dol op zijn! Ze gaan er elke dag wel even in liggen, spelen of slapen. Ze vinden het heerlijk om een eigen plekje te hebben, waar ze zich veilig en comfortabel voelen. Ik ben dus erg trots op mijn kattenvilla en ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om ook eens creatief te zijn met gratis spullen. Je kunt er zoveel leuke dingen mee doen, en je maakt er jezelf en je huisdieren blij mee.

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment