Huis bezoek van de Politie Stanley ter Haar Straatadvocaat Mensen rechten

Huis bezoek van de Politie

Last Updated: mei 30, 2023By Views: 176

Huis bezoek van de Politie

10 Januari 2020  / Leeuwarden

Ik heb een tijdje getwijfeld om dit verhaal te delen niet uit angst, maar ik wou er even rustig over na denken. Een aantal dagen geleden heb ik bezoek gehad van de criminele inlichtingen dienst. De aanleiding hiervoor was, mijn aanwezigheid bij verschillende demonstraties en de onduidelijke rol die ik hierin zou spelen. De vlogs die ik soms maak met een politiek thema, waren blijkbaar onder de aandacht gekomen. De vraag was wat nou precies mijn bedoeling hier van was.

Ik vond het gesprek niet onprettig. De agenten waren beleefd en erg geïnteresseerd. Vooral in Viruswaanzin Voetbalsupporters. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om mijn eigen mening te ventileren. Wat  vind ik nou eigenlijk vind van het bezoek van deze agenten, maar ook de huidige gang van zaken in Nederland. In nederland kan het anders. 

Problemen in de samenleving

Ouderenzorg met name de hygiëne. Er zijn gevallen waar niet vaker dan 1x in de week douchen mogelijk is. Er word vluchtig gewassen met een washand, of niet. Dat de generaties voor mij, keihard hebben gewerkt, maar de laatste jaren van het leven in armoede wegkwijnen, Jeugdzorg, belastingdienst en ga zo maar door. Er was geen mening waar de agenten het niet mee eens waren, dit vroeg namelijk uitdrukkelijk. Wat vinden jullie. De door mij ingebrachte thema’s vonden rakte het hart van de agenten. Wie zit er op een systeem te wachten eerder voor onrust zorgt, dan dat er voor je word gezorgd. Een systeem wat de verbinding met het volk is compleet is verloren. Het draai allemaal om geld, zelfs als je het niet hebt, Dan komen we wel even bij u binnen kijken. 

GGZ

De geestelijke gezondheidszorg, draait overuren. Recepten als antidepressiva vliegen als warme broodjes over de toonbank. Iedereen is wel verslaafd aan iets. De bekendste zijn natuurlijk roken, drinken, blowen, snuiven Etc. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er splinternieuwe verslavingen op de markt gebracht. Gamen, sociale media, maar ook synthetische drugs.  En dan  dat killer virus  waar we allemaal doodsbang voor moeten zijn. Je kan  je eigen opa en oma niet meer kan zien, of mensen een hand/knuffel geven. Dit gaat toch tever. Als je mensen zo bang maakt, moet je echt 1000% zeker weten dat de situatie levensbedreigend is. Ik weet het niet zeker en zo aan het hoofd van de agenten te zien hun ook niet.

Ik moet eerlijk zeggen dat het gesprek met de inlichtingen dienst voor mijzelf een hoop duidelijk maakte. Ze waren het trouwens ook roerend met me eens, op de corona maatregelen na natuurlijk. Ik sta waar ik voor sta. en zal daar ook voor blijven staan al kost het mijn leven. Nou dat zal wel los lopen antwoorden de agent, die eigenlijk gedurende het gesprek stil bleef. Toen de agenten vroegen of ik zelf een demonstratie zou willen organiseren, moest ik even denken. Nee dat wil ik niet. Ik zou niet weten waarom ik zou demonstreren het is allemaal een onderdeel van. De wereld is ver heen en ik ga dat niet alleen kunnen veranderen.  Wel zal ik altijd mijn landgenoten steunen, ook wanneer ze in conflict zijn met de overheid. Dit is ook wat ik doe als straatadvocaat.

Huis bezoek van de Politie
nog één vraag

Naar mijn vurige betoog, hadden de agenten nog één vraag. Of ik contact had met voetbalsupporters. Ik moest best wel lachen. Want als iemand geen verstand heeft van voetbal ben ik het. Ik ben als kind een keer naar een wedstrijd van “niet boos worden”. Feyenoord geweest. zat trouwens ook nog  een blauwe maandag op voetbal, omdat mijn vader dacht dat ik misschien wel de nieuwe Parel uit Mozambique zou kunnen zijn. Dit pakte overigens uitermate  teleurstellend uit.

Nu we een aantal dagen verder zijn kom ik tot de conclusie dat ik het bezoek van de inlichtingendienst, toch wel wat vreemd vind. Iedereen is bij mij welkom, ook de autoriteiten begrijp me niet verkeerd. Maar wat was nu het doel van het bezoek ??  Volgens hun wouden ze weten hoe het met mij ging (Bezorgdheid ) Volgens mij waren ze gewoon nieuwsgierig. (Nieuwsgierigheid) 

Het bezoek geeft mijn niet het gevoel dat we in een politie staat leven. Nog voel ik me bedreigt of geïntimideerd. Ik weet dat ik samen met een heleboel andere mensen niks verkeerds doe, nog dit van plan ben. Het is een  angst maar voor wat eigenlijk ?? 

Bron:Stanley ter Haar   

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar 

One Comment

  1. Sproetje juni 12, 2023 at 2:59 pm - Reply

    Jeetje snap je helemaal maar vrijheid van meningsuiting mag toch

Leave A Comment