Straatadvocaat Jaarverslag 2023 Stanley ter Haar Desiree van Deurse Heerlen Leeuwarden Amsterdam Nederland

Binnenkort Straatadvocaat Jaarverslag 2023

Last Updated: december 20, 2023By Views: 405

Binnenkort Straatadvocaat Jaarverslag 2023.
Desirée van Deurse/Stanley ter Haar

LET OP
Het jaarverslag 2023 is beschikbaar in Januari 2024

25-Nov-2023/ Amsterdam

Het jaar 2023 loopt ten einde en dat betekent dat het tijd is om terug te blikken op onze werkzaamheden als straatadvocaten.  2023 was een jaar vol uitdagingen en successen voor de straatadvocatuur. In het jaarverslag wil ik je graag meenemen in onze werkzaamheden en resultaten van het afgelopen jaar. We vertellen over onze hoogtepunten, maar ook over de dieptepunten. Ook blikken we vooruit, hoe gaat 2024 er voor ons uit zien en wat zal er gaan veranderen  in 2024 . Ik heb inmiddels mijn eigen verhalen en die van de collega’s gebundeld en kan niet anders zeggen dat de straatadvocaat onmisbaar is en dat we in veel gevallen het verschil hebben kunnen maken.

Het jaarverslag 2023 is beschikbaar in Januari 2024
www.stanleyterhaar.nl

 

Straatadvocaat Jaarverslag 2023 Stanley ter Haar Desiree van Deurse Leeuwarden Heerlen Amsterdam Nederland

Straatadvocaat Jaarverslag 2023 Desirée van Deurse

Een van de grootste uitdagingen waar wij als straatadvocaten mee te maken kregen was de toenemende kloof tussen de systemen en de burgers. We zagen dat veel mensen het vertrouwen in het systeem verloren hebben en in een neerwaartse spiraal terechtkwamen. Voedselbanken raken overbelast en dat niet alleen met mensen in een uitkering, maar ook mensen met een baan of een eigen bedrijf kwamen in de problemen. We zagen dat de druk op gezinnen hoog oploopt en dat veel kinderen de dupe werden van bij vechtscheidingen.

Wat we doen ?

Als straatadvocaten proberen wij deze mensen te helpen door hen te informeren, te adviseren, te ondersteunen en te bemiddelen. We proberen mensen een stem te geven en hun rechten te beschermen. Wij proberen mensen te verbinden met de juiste instanties en organisaties. We proberen mensen te motiveren en te empoweren om hun eigen situatie te verbeteren. Soms proberen mensen ons voor hun karretje te spannen maar die vlieger gaat niet op; wij laten ons niet gebruiken voor persoonlijke vendetta’s en frauduleuze toestanden. Een straatadvocaat is onafhankelijk, maakt zijn eigen keuzes en beslissingen en haalt geen inkomsten uit subsidies of andere vormen van overheidsfinanciering. Ook werkt een straatadvocaat niet vanuit een organisatie of instelling, maar vanuit zijn eigen netwerk en contacten. Een straatadvocaat is dus een bruggenbouwer tussen de burgers aan de ene kant en de staat en de instanties aan de andere kant, een spreekbuis voor de stemlozen, een bondgenoot voor de machtelozen.

Alle rechten voorbehouden
© 2023 Stanley ter Haar Desiree van deurse 

 

 

Leave A Comment