Liefde voor verraders Desiree van Deurse Straatadvocaat Leeuwarden

Liefde voor verraders 

Last Updated: december 22, 2023By Views: 245

Liefde voor verraders  Desirée van Deurse

16-Jun-2023/ Heerlen

Over verraders

Blijf hen behandelen met respect en klasse. Zij definiëren namelijk niet wie jij bent. Dus waarom zou ik mijn gedrag gaan verlagen tot hun niveau? Op mijn levensreis tot heden heb ik al vele mensen mogen ontmoeten, en velen zag ik ook weer gaan. De mens heeft nou eenmaal van nature een behoefte aan verbondenheid met een ander mens. En als die ander die jij zo liefhebt jou ineens een mes in je rug steekt en je zomaar keihard laat vallen, dan doet dat pijn. Sommige van dit soort mensen maken je dan bij anderen helemaal zwart, omdat ze vooral afgunstig zijn en je hen op de één of andere manier confronteerde met iets waar ze zelf nog aan moeten werken. Ze zijn nog bang voor hun eigen groeiproces en benijden jou dat jij wèl ervoor durfde te gaan! Kenmerkend aan dit soort mensen is vaak ook dat ze jou ineens wel weten te vinden wanneer er nood aan de man is. En dat is oké. 9 van de 10x zal ik je dan alsnog helpen. Niet specifiek voor jou, omdat je het wel of niet verdient, maar omdat dat het juiste is om te doen wanneer er sprake is van onrecht. In geval van onrecht doet het er niet toe wie het overkomt en wat diegene jou eerder aangedaan heeft. Immers als je intrinsieke motivatie gelegen is in het bestrijden van onrecht, dan kun je het voor je eigen moraal niet maken zulks toe te laten.

“Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet!”

Dus tot op zekere hoogte ben je dan nog altijd welkom bij me. Niet om koffie te drinken, dat doe je maar ergens anders, maar op zakelijk niveau zal ik je objectief adviseren. En wat je ermee doet, dat is geheel aan jou. Het is niet mijn last om te dragen.

Liefde voor verraders

En de last die jij veroorzaakte voor mij, die ik alléén moest dragen wil ik je voor bedanken. Er is een prachtig pantser mee gecreëerd dat mij beschermt tegen de negativiteit van mensen die nog een en ander moeten leren en nog moeten groeien. Wat een ander ook doet, het heeft geen effect op mij op de lange termijn. Ik kom toch wel daar waar ik zijn moet.

So, hit me with your best shot

 

Alle rechten voorbehouden.

© 2023 Desiree van Deurse  © 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment