Alles is zijn eigen proces Stanley ter Haar Straatadvocaat Leeuwarden

Alles is zijn eigen proces

Last Updated: juni 6, 2023By Views: 179

Alles in zijn eigen proces

25 April 2022 / Leeuwarden

Hoe graag we het ook zouden willen hebben we simpelweg niet overal controle over. Alles zit en heeft zijn eigen proces. Of het nu de dynamiek van de wereld is of het proces in mezelf, alles is altijd in beweging.

Wat ik de afgelopen jaren heb geleerd en gezien, is dat we stiekem toch wel de controle willen. Controle over ons zelf, anderen en omgeving. Zo willen we graag weten hoe de vork in de steel zit en plannen we zorgvuldig onze week. Een ongezouten mening zorgt vooral voor duidelijkheid in ons eigen hoofd.

Het accepteren van een situatie of persoon zoals het is, loslaten of vasthouden lijken pittige uitdagingen voor iedereen en dit is eigenlijk heel normaal.

Het lijkt soms ook alsof bepaalde mensen het mens zijn proberen te overstijgen. Goeroes die hoog inzetten maar in de praktijk toch diep lijken te vallen, maar jou met hun zogenaamde kennis een nieuw leven beloven. Ik ben nu in het hier, vlees en bloed ,materie tijd en alles dat het verbind. Wat is dat is, wat komt dat komt. Daar tussen geniet ik van al de deugden die het leven brengt, maar draag ook de pijn.

Hoe het leven precies in elkaar zit, waar we vandaan komen of waar we naar toe gaan zou ik natuurlijk wel willen weten, maar het tot zover ben ik daar nog niet helemaal achter. Overigens heb ook het idee dat het moment ik hier achter kom, ik het jullie niet zou kunnen vertellen.

Alles willen weten en begrijpen is voor mij niet een doel op zich. Kennis werkt net zo als het systeem gebruik in je eigen voordeel. Kennis hoeft je niet te leven, kennis is een aanvulling op het leven. Daarbij betekent het allemaal weten natuurlijk niet dat je in de praktijk/uitvoering het zelfde niveau hebt bereikt dan het geen je snapt. De bekende ik en ideale ik. We weten het allemaal zo goed. Nu nog doen. Ik doe een hoop, maar niet altijd wat ik zou moeten doen. Het is een proces waar ik als mens in mag groeien, maar nooit volmaakt zal zijn en een ander ook niet. Hoeft ook niet, we zijn mens en dat mag.

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar 

Leave A Comment