reizende-expositie-stichting-open-mind-stanley-ter-haar-portret

Lancering KIND VAN

Last Updated: juni 9, 2023By Views: 255

Lancering KIND VAN
Stanley ter Haar KIND VAN

10 Feb 2023 / Amsterdam-Zuidoost
De reizende expositie

Aanstaande  vrijdag is het dan zover en gaat de reizende multimediale binnen- en buitententoonstelling, magazine, podcast en lokaal impactprogramma van start. Elke drie weken reist de tentoonstelling naar een andere locatie in Nederland.

De tentoonstelling gaat over gezinnen die door het noodlot worden gedestabiliseerd. Ook ik val binnen deze groep mensen en om deze thematiek bespreekbaar te maken heb ik meegedaan aan het nieuwe project van stichting Open mind ‘KIND VAN’. Ik ben samen met 18 andere sterke ervaringsdeskundigen uit de schaduw van de problematiek gestapt, zoals te zien zal zijn in mijn portret.  Niet alleen mag mijn verhaal onderdeel zijn van deze bijzondere tentoonstelling. Ik mag de opening ook nog presenteren. Dit vind ik erg leuk.

Mijn dank gaat uit naar iedereen die deze expositie mogelijk heeft gemaakt.

Lancering KIND VAN Stanley ter Haar Straatadvocaat Stichting open mind 2

Mijn dank gaat uit naar iedereen die mee heeft gewerkt aan deze expositie

Lancering KIND VAN  Tentoonstelling

Met een reizende multimediale tentoonstelling en een aanvullend lokaal impact-programma geven we inzicht in de gevolgen van ouderlijke psychische en verslavingsproblematiek op een ‘kind van’ en beogen we het opgroeien met een ouder met psychische en verslavingsproblemen bespreekbaar te maken.

De tentoonstelling toont de portretten en persoonlijke verhalen van negentien diverse KOPP/KOV tussen de 20 en 80 jaar. Fotograaf/kunstenaar Sevilay Maria maakt in de foto’s bijna voelbaar hoe de geportretteerden sterk zijn geworden door letterlijk uit de schaduw van de problematiek van hun ouders te treden. Zij hoeven niet langer te zwijgen; ze worden gezien en gehoord. De persoonlijke verhalen vertellen wat deze ‘kinderen van’ in hun jeugd hebben ervaren, welke impact dat heeft op de lange termijn en hoe ze daar nu mee omgaan.

Deze multimediale tentoonstelling KIND VAN, die ook online te bekijken en te beluisteren is, reist per 10 februari 2023 langs diverse gemeenten door Nederland om de maatschappelijke kennis van KOPP/KOV en het gesprek hierover op gang te brengen. Hiermee hopen we bij te dragen aan meer begrip en steun voor KOPP/KOV.

KIND VAN ook in jouw gemeente?
Voor meer informatie: guusje@stichtingopenmind.nl

Tour (buiten)

10 FEB – 06 MRT 2023 | Amsterdam-Zuidoost – Hoekenrodeplein

KIND VAN magazine | support

Alle portretten en verhalen (Nederlands) zijn gebundeld in een mooi vormgegeven magazine. Wil je ons project ondersteunen? Met een gift van €20 + sturen wij je het KIND VAN magazine toe en draag je direct bij aan een grotere zichtbaarheid en meer kennis en steun voor KOPP/KOV. Mail je adres naar: info@stichtingopenmind.nl |stichting Open mind – Donatie: NL 56 ABNA 0624 6602 49 o.v.v. support KIND VAN

Podcast

In de podcast  luister je naar een selectie van de verhalen van de geportretteerden, waaronder die van de fotograaf, zelf ook een kind van. Samengesteld door Studio Groen en Geel en vanaf 10 februari te beluisteren via Spotify en apple podcast > stichting open mind. Luistertijd 29:30 min.

Impactprogramma

Bovendien organiseren we in samenwerking met (lokale) partners een randprogrammering zoals rondleidingen, symposia en andere kennis-events waar sociale partners, gemeenten, overheden, zorg- en onderwijsinstellingen en belangenorganisaties informatie opdoen en kennis delen met het publiek over KOPP/KOV. Hiervoor hebben we een toolkit gecreëerd met informatie en middelen zoals een podcast, website-pagina en een magazine.

Meer informatie: guusje@stichtingopenmind.nl

Lancering KIND VAN  Credits

KIND VAN is een initiatief van stichting Open mind, MIND Naasten Centraal, de Nationale Jeugdraad (NJR), Trimbos-instituut, Met Zonder Ouders en FNO GeestKracht en is mede mogelijk gemaakt door: stichting ANBA – Janssen Nederland – gemeente Amsterdam – Marjolein Moorman – Tanja Jadnanansing – Sandra Vermeulen – Cisca Goedhart – Lotte Kits – Micaela en Menno – Ronald en Syrille – Sevilay Maria – Ilse Natasja – Patrick de Bas – Richard Schreefel – Cécile Holle – Tynke Jeeninga – Janna Nieuwenhuijzen – Mirjam Bekker-Stoop – Laila van den Bragt – Guusje Veenhoven – Tess Hiemstra – Nika Oomen – Reineke Schermer – Esther Tielen – Maarit van Zalk – Cyriel Directie – Len van der Laak – Allard Bekker – Vicky Bergman – Freek Paul – Bart Schreurs – Martin Stoop – Johannes Ridderbos – Tobias Gommer – Studio Het Nest – Kris Noordenbos – Esther Kok – Peter van Haeften – Bob de Vries – Hendrik Jan ten Have – Brasserie Hoekenrode – Nederlandse gemeenten – landelijke en regionale media en onderwijs- en zorginstellingen.

… en bovenal door alle mooie, sterke en moedige mensen die zich, met hun persoonlijke portret en verhaal, als voorbeeld willen stellen in het bespreekbaar maken van hun ervaringen en daarmee anderen willen helpen; Paul, Anjo, Michael, Lucien, Ildi, Annemijn, Niel, Anne, Lincey, Jane, Noaz, Sazime, Sevilay, Douwe, Jaap, Ronald, Stanley, Linde, Rosali

KIND VAN

Openhartige portretten in woord en beeld om de diversiteit en de omvang van de ervaringen van KOPP/KOV onder de aandacht te brengen. De portretten en verhalen zijn als onderdeel van het project KIND VAN vormgegeven in dit magazine en in een reizende multimediale buitententoonstelling en binnententoonstelling. Verder is er als onderdeel van het project een podcast geproduceerd. Daarnaast organiseren we in samenwerking met lokale samenwerkingspartners diverse ontmoetingen en kennisactiviteiten om het gesprek over KOPP/KOV nog meer inhoud te geven en verder op gang te brengen.

Lancering KIND VAN  Project concept en uitvoering
Stichting Open mind.

Creatieve directie Mirjam Bekker-Stoop
Productie Mirjam Bekker-Stoop – Laila van den Bragt
Fotografie en film Sevilay Maria
Assistent Ilse Natasja
Nabewerking Sevilay Maria en Patrick de Bas – DOG Postproduction
Styling Richard Schreefel
Visagie Cécile Holle – Tynke Jeeninga
Tekst edit Janna Nieuwenhuijzen
Fondsenwerving Mirjam Bekker-Stoop –  Tess Hiemstra
Design Kellerman Bureau in Actie
Magazine Drukkerij Raddraaiers
Tentoonstelling buiten Bordbusters
Tentoonstelling binnen Canon Nederland
Podcast Studio Groen & Geel
Geluid en edit Earforce
Sound Cyriel Directie – Len van der Laak
Communicatie Guusje Veenhoven

www.stichtingopenmind.nl/kind-van

Alle rechten voorbehouden
© 2023 stichting Open mind | Sevilay Maria
© 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment