Stanley ter Haar een hond heeft een ziel gevoel en verstand huisdieren

Stanley ter Haar Een hond heeft een ziel gevoel en verstand

Last Updated: mei 30, 2023By Views: 433

Stanley ter Haar Een hond heeft een ziel gevoel en verstand
Stanley ter Haar

24 Augustus 2022 / Leeuwarden

stanley-ter-haar-een-hond-heeft-een-ziel-gevoel-en-verstand-honden-adoptie

Een hond heeft een ziel gevoel en verstand. Het wil vooral vrij zijn net als wij mensen. Het wil gezien en gehoord worden. Het breekt mijn hart om te zien hoe veel honden uren lang alleen thuis zijn en wachten tot hun baasje terug komt van hun werk. Ook in deze warmte. Baasjes die hun hond laten plassen, poepen en vervolgens niet weten hoe snel ze weer naar binnen moeten gaan.

Ik zie ook mensen die hun hond gebruiken als een soort modeartikel, ze worden in handtasjes gestopt of krijgen rare kleertjes aan. Een hond heeft een ziel, gevoel en verstand. Het is zich op een andere manier bewust van zichzelf en alles om zich heen dan een mens, maar veel bewuster dan dat mensen denken.

Daarom kunnen honden worden ingezet als blinde geleide hond en sommige honden voelen zelfs een epileptische aanval aan komen bij hun baasje.

Bezint eer ge begint

Het is prachtig om een hond te hebben maar er komt wel wat bij kijken. Ik spreek uit ervaring. Helemaal wanneer honden al meerdere baasjes hebben gehad. Een hond is er niet voor om jou leegte op te vullen, of een verlengstuk van jou garderobe,. Laat staan om op af te reageren. Het heeft behoeften zoals liefde en lichaamsbeweging. Een hond is commitment. Ik kan echt genieten van de dieren van iemand anders, maar weet dat het niet past in mijn leven. Complimenten voor de baasjes die hun leven committeren voor hun hond, of andere huisdieren.

Stanley-ter-Haar-Een-hond-heeft-een-ziel-gevoel-en-verstand-huisdieren

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

5 Comments

 1. baan mei 31, 2023 at 10:16 pm - Reply

  hallo mooi

 2. baan mei 31, 2023 at 10:17 pm - Reply

  hallo

 3. Peggy Haakmeester juni 8, 2023 at 8:52 am - Reply

  Gefeliciteerd met jouw website en mooie verhalen. Inderdaad betreffende honden, dat heb jij goed verwoord. Rasta is alweer over de 14 jaar en Cissy over de 12 jaar oud. Oudjes maar hebben het blijkbaar goed bij mij en houden het vol. Groetjes en succes met alles wat jij doet.

  • Stanley ter Haar juni 9, 2023 at 2:00 pm - Reply

   Jhaaa rasta !!! Whahah jij hebt ook hele leuke hondjes super liefff ook. ik begrijp nu ook beter je liefde voor dieren. Zo trouw op jou gericht. Hun wereld ben jij als baasje. Bedankt lieverd !!!!

 4. John Van Tamelen februari 21, 2024 at 11:15 am - Reply

  je hebt helemaal gelijk een hond en daarentegen elk huisdier heeft gevoel wat meestal beter is dan wat een mens ooit zal voelen, ze verdienen respect en liefde. daarom ben ik ook honden gaan redden in Roemenië en Servië

Leave A Comment