Stanley ter Haar Straatadvocaat Beroving Bilgaard Leeuwarden

Beroving van een moeder

Last Updated: december 20, 2023By Views: 185

Beroving van een moeder
Stanley ter Haar/ Straatadvocaat

31 Oktober 2023/ Leeuwarden Bilgaard

Wanneer je een elektrische fiets probeert te stelen van een moeder met een kind van 4 slaan bij mij de stoppen door. Soms heb je van die dagen dat je plotseling terechtkomt in een situatie waarin je ėėn opdracht hebt: Actie ondernemen. Toen ik samen met Angela de woning verliet, troffen wij een moeder die naast haar fiets stond met een kindje in het kinderzitje die aan het mompelen was. “Hij heeft gewoon mijn fiets kapot gemaakt en wou ook nog mijn fiets afpakken ook.. ” ik hoorde het een soort van in de lucht en moest even nadenken. “Hè, een man die een fiets kapot maakt, geprobeerd heeft om hem af te pakken?! Hoe bedoelt u mevrouw, wat is er gebeurd?!” reageerde ik voor ik er erg in had.

Beroving van een moeder
Het verhaal

De moeder lichtte het verhaal toe, terwijl haar kleine jongen in het kinderzitje zat te huilen. De vrouw liep met haar kleine vanuit het winkelcentrum terug naar haar fiets toen ze een man op heterdaad betrapte die druk bezig was haar fietsslot door te slijpen met een slijptol, zij sprak de dader hierop aan, waarop hij haar een harde duw gaf en er alsnog met haar fiets vandoor wilde gaan. Gelukkig lukte het haar weerstand te bieden en de dader sloeg op de vlucht.

Ik keek om mij heen, kokend van woede, op zoek naar deze meneer. In de verte zag ik een figuur waar ik een slecht gevoel bij kreeg. Ik vroeg hem of de man in de verte de dader was. “Ja, dat is hem, dat is hem! Dat is die man” antwoordde de vrouw.

Ik zette een sprintje in en zag Angela ver achter mij met een gespannen blik. De vrouw stapte met haar zoontje op de fiets en kwam in een rap tempo achter mij aan. De man was inmiddels op een andere elektrische fiets gesprongen en ging er bijna vandoor, was het niet dat ik hem de pas afsneed. Ik sprong als een keeper op de man met de fiets en klapte bijna door het raam bij het wijkteam. “Staan blijven,  jij geboefte! “

De man was het er niet mee eens, er ontstond een worsteling maar ik hield voet bij stuk. “Laat me los” schreeuwde de man. “Geen denken aan” schreeuwde ik, “je bent staande gehouden” ik dacht nog “wie ben ik”, maar hiermee wegkomen, hell no!!

Ondertussen werd 112 gebeld en kwam Igor – onze wijkagent – de bocht om. De man is aangehouden en meegenomen. Dikke, dikke terecht. Mooi werk Igor, zo zie je maar weer. We kunnen allemaal ons eigen verhaal hebben. Maar boeven blijven boeven, ik heb gewoon een andere mening over zaken. Maar dit gaat dus te ver.

De mevrouw met het kindje en de fiets heb ik net gebeld

Ze maken het goed en ondanks dat het kindje heeft moeten huilen, zegt hij trots dat de boef is gepakt. Moeders was erg lief en heeft 100x bedankt gezegd. Bedankt dat ik er mocht zijn op het juiste moment. En tegen dit soort geboefte in Leeuwarden, zeg ik: “Denk maar even goed na. Wij zijn niet bang en we laten onze vrouwen en kinderen niet beroofd en bestolen en mishandeld worden.”

Later op de dag schreef ik het hele verhaal op en plaatste het op Facebook. De desbetreffende moeder las het bericht en bedankte mij nogmaals vanuit de grond van haar hart. Als toevoeging vertelde ze dat ze het toch maar wat vreemd vond dat niemand haar kwam helpen. U kwam pas veel later, maar wel als een geschenk uit de hemel

Einde

Alle rechten voorbehouden
© 2023 Stanley ter Haar

One Comment

  1. Bianca januari 6, 2024 at 3:27 pm - Reply

    Wat een verhaal en wat moedig van je

Leave A Comment