Het is altijd de schuld van iemand anders Stanley ter Haar Desire van Deurse Straatadvocaat Clieentgedrag

Het is altijd de schuld van iemand anders

Last Updated: december 19, 2023By Views: 107

Tijd Het is altijd de schuld van iemand anders.
Stanley ter Haar/ Straatadvocaat

 

1-Jan2023/Leeuwarden

Wat ik als mens een opmerkelijke situatie vind is dat er mensen zijn die tot over hun oren in de problemen zitten, maar nooit eren eigen aandeel ergens in of aan hebben. Het is altijd de schuld van een ander. Het lijkt sommige mensen aan elke vorm van zelfreflectie te ontbreken, terwijl ze wel heel kritisch naar anderen kunnen kijken.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan me soms enorm ergeren aan dit soort mensen. Ze zijn altijd aan het klagen, zeuren en zielig doen, maar ze doen nooit iets om hun situatie te verbeteren.  Altijd maar wijzen  met hun vinger naar anderen, maar ze kijken nooit naar zichzelf.  blijkbaar denken zij dat ze perfect zijn, altijd gelijk hebbeb, maar ze zijn eigenlijk heel onzeker en ongelukkig.

Ik vraag me af hoe deze mensen zo zijn geworden. Hebben ze nooit geleerd om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven? ik kan me niet voorstellen dat ze nooit feedback hebben gekregen op hun gedrag?. ik vraag mij af of deze mijn een schuldgevoel kennen, of  spijt hebben van hun fouten? Of zijn ze gewoon zo egoïstisch en arrogant dat ze denken dat ze boven alles en iedereen staan?

Het is altijd de schuld van iemand anders.

Ik denk dat deze mensen een wake-up call nodig hebben. Ze moeten eens goed naar zichzelf kijken en beseffen dat ze niet de enige zijn die problemen hebben. laat ze eens proberen te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben en proberen om zich in te leven in de situatie van iemand anders.  Misschien word het tijd dat dit soort mensen eens sorry zeggen voor wat ze hebben gedaan en proberen om het ook daadwerelijk anders te gaan doen.  Inplaats van anderen uitlachen moeten ze lachen om zichzelf  en belanchelijke gedrag inplaas van alles zo serieus nemen. Ik weet dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is, maar ik geloof dat iedereen kan veranderen als hij of zij dat echt wil. Het is nooit te laat om te leren van je fouten en te groeien als persoon. Het is nooit te laat om gelukkig te zijn en anderen gelukkig te maken.

 

Dus als je jezelf herkent in dit verhaal, of als je iemand kent die zo is, dan hoop ik dat je iets doet met deze boodschap. Het is tijd om de schuld niet meer bij anderen te leggen, maar bij jezelf. Tijd om te stoppen met klagen en te beginnen met actie. Het is tijd om te leven en te laten leven.

Alle rechten voorbehouden
© 2023 Stanley ter Haar Desiree van deurse 

Leave A Comment