het-project-kind-van-is-doorgereisd-naar-rotterdam-stichting-open-mind

KIND VAN Rotterdam

Last Updated: juni 12, 2023By Views: 192

KIND VAN Rotterdam
Stichting Open mind / Faouzi Achbar/ Lincey Lima

22 Maart 2023 / Rotterdam-Kruisplein

Lincey Lima
Vandaag mocht ik samen met Faouzi Achbar en  de expositie KIND VAN in Rotterdam-Kruisplein openen.Ik ben super trots dat dit in mijn eigen stad staat! Als je in de buurt bent kom een kijkje nemen, het zijn stuk voor stuk krachtige en inspirerende foto’s en verhalen.

Lancering KIND VAN  Tentoonstelling

Met een reizende multimediale tentoonstelling en een aanvullend lokaal impact-programma geven we inzicht in de gevolgen van ouderlijke psychische en verslavingsproblematiek op een ‘kind van’ en beogen we het opgroeien met een ouder met psychische en verslavingsproblemen bespreekbaar te maken.

De tentoonstelling toont de portretten en persoonlijke verhalen van negentien diverse KOPP/KOV tussen de 20 en 80 jaar. Fotograaf/kunstenaar Sevilay Maria maakt in de foto’s bijna voelbaar hoe de geportretteerden sterk zijn geworden, door letterlijk uit de schaduw van de problematiek van hun ouders te treden. Zij hoeven niet langer te zwijgen; ze worden gezien en gehoord. De persoonlijke verhalen vertellen wat deze ‘kinderen van’ in hun jeugd hebben ervaren, welke impact dat heeft op de lange termijn en hoe ze daar nu mee omgaan.

Deze multimediale tentoonstelling KIND VAN, die ook online te bekijken en te beluisteren is, reist per 10 februari 2023 langs diverse gemeenten door Nederland om de maatschappelijke kennis van KOPP/KOV en het gesprek hierover op gang te brengen. Hiermee hopen we bij te dragen aan meer begrip en steun voor KOPP/KOV.

KIND VAN ook in jouw gemeente?
Voor meer informatie: guusje@stichtingopenmind.nl

Tour (buiten)

10 FEB – 06 MRT 2023 | Amsterdam-Zuidoost – Hoekenrodeplein

KIND VAN magazine | support

Alle portretten en verhalen (Nederlands) zijn gebundeld in een mooi vormgegeven magazine. Wil je ons project ondersteunen? Met een gift van €20 + sturen wij je het KIND VAN magazine toe en draag je direct bij aan een grotere zichtbaarheid en meer kennis en steun voor KOPP/KOV. Mail je adres naar: info@stichtingopenmind.nl |stichting Open mind – Donatie: NL 56 ABNA 0624 6602 49 o.v.v. support KIND VAN

Podcast

In de podcast  luister je naar een selectie van de verhalen van de geportretteerden, waaronder die van de fotograaf, zelf ook een kind van.. Samengesteld door Studio Groen en Geel en vanaf 10 februari te beluisteren via Spotify en apple podcast > stichting open mind. Luistertijd 29:30 min.

Impactprogramma

Bovendien organiseren we in samenwerking met (lokale) partners een randprogrammering zoals rondleidingen, symposia en andere kennis-events waar sociale partners, gemeenten, overheden, zorg- en onderwijsinstellingen en belangenorganisaties informatie opdoen en kennis delen met het publiek over KOPP/KOV. Hiervoor hebben we een toolkit gecreëerd met informatie en middelen zoals een podcast, website-pagina en een magazine.

Meer informatie: guusje@stichtingopenmind.nl

Tour – buiten 2023

10 FEB – 06 MRT | Amsterdam-Zuidoost – Hoekenrodeplein | i.s.m. gemeente Amsterdam

22 MRT – 11 APR | Rotterdam – Kruisplein | i.s.m. gemeente Rotterdam – Indigo Rijnmond – Erasmus MC

19 JUN – 10 JUL | Haarlem

11 SEPT – 02 OKT | Amsterdam-West

Tour – binnen 2023

01 JUN – 16 JUN | Den Haag – Atrium (gemeentehuis) | i.s.m. gemeente Den Haag

Verdere informatie over de Tour volgt spoedig..

KIND VAN ook in jouw gemeente? Voor meer informatie: guusje@stichtingopenmind.nl

Lancering KIND VAN  Credits

KIND VAN is een initiatief van stichting Open mind, MIND Naasten Centraal, de Nationale Jeugdraad (NJR), Trimbos-instituut, Met Zonder Ouders en FNO GeestKracht en is mede mogelijk gemaakt door: stichting ANBA – Janssen Nederland – gemeente Amsterdam – Marjolein Moorman – Tanja Jadnanansing – Sandra Vermeulen – Cisca Goedhart – Lotte Kits – Micaela en Menno – Ronald en Syrille – Sevilay Maria – Ilse Natasja – Patrick de Bas – Richard Schreefel – Cécile Holle – Tynke Jeeninga – Janna Nieuwenhuijzen – Mirjam Bekker-Stoop – Laila van den Bragt – Guusje Veenhoven – Tess Hiemstra – Nika Oomen – Reineke Schermer – Esther Tielen – Maarit van Zalk – Cyriel Directie – Len van der Laak – Allard Bekker – Vicky Bergman – Freek Paul – Bart Schreurs – Martin Stoop – Johannes Ridderbos – Tobias Gommer – Studio Het Nest – Kris Noordenbos – Esther Kok – Peter van Haeften – Bob de Vries – Hendrik Jan ten Have – Brasserie Hoekenrode – Nederlandse gemeenten – landelijke en regionale media en onderwijs- en zorginstellingen.

… en bovenal door alle mooie, sterke en moedige mensen die zich, met hun persoonlijke portret en verhaal, als voorbeeld willen stellen in het bespreekbaar maken van hun ervaringen en daarmee anderen willen helpen; Paul, Anjo, Michael, Lucien, Ildi, Annemijn, Niel, Anne, Lincey, Jane, Noaz, Sazime, Sevilay, Douwe, Jaap, Ronald, Stanley, Linde, Rosali

Lancering KIND VAN  Project concept en uitvoering
Stichting Open mind.

Creatieve directie Mirjam Bekker-Stoop
Productie Mirjam Bekker-Stoop – Laila van den Bragt
Fotografie en film Sevilay Maria
Assistent Ilse Natasja
Nabewerking Sevilay Maria en Patrick de Bas – DOG Postproduction
Styling Richard Schreefel
Visagie Cécile Holle – Tynke Jeeninga
Tekst edit Janna Nieuwenhuijzen
Fondsenwerving Mirjam Bekker-Stoop –  Tess Hiemstra
Design Kellerman Bureau in Actie
Magazine DrukkerijRaddraaiers
Tentoonstelling buiten Bordbusters
Tentoonstelling binnen Canon Nederland
Podcast Studio Groen & Geel
Geluid en edit Earforce
Sound Cyriel Directie – Len van der Laak
Communicatie Guusje Veenhoven

www.stichtingopenmind.nl/kind-van

Alle rechten voorbehouden
© 2023 stichting Open mind | Sevilay Maria
© 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment