Of je worst lust

Last Updated: december 23, 2023By Views: 236

Of je worst lust.
Stanley ter Haar/B2B Wolvega

9-Dec-2022 / Wolvega

Mijn eigen Friese droge worst

De afgelopen periode heb ik niet alleen de receptuur van mijn eigen Friese droge worst mogen ontwikkelen, maar ik heb ook kennis mogen maken met de gehele keten eromheen, met alles wat bij het productieproces komt kijken, Zoals bijvoorbeeld Distributie, Transport en Logistiek. De worstjes mogen wel als warme broodjes over de toonbank gaan, maar wat er allemaal bij komt kijken is veel meer dan ik ooit had kunnen verwachten. Maar ik ben erg trots op het eindproduct, het is erg geslaagd, al zeg ik het zelf. Er zijn mensen die er moeite mee hebben dat het gaat over vlees, en vlees gaat over de bio-industrie en dode dieren, hier ben ik mij van bewust. Ergens voel ik mij ook schuldig en denk, aan al die arme biggetjes, kipjes en koetjes.

 

Bewust

Het gekke is dat ik in de supermarkt dit schuldgevoel niet heb. En dat ik nu met mijn neus op de feiten word gedrukt. Dus draai ik deze materie om. Door deze ervaring ben ik mij juist des te bewuster van de vleesindustrie. Ik snap dat melk niet uit een pakje komt en een karbonade niet in de vriezer is beland. nadat het aan een boom is gegroeid. Geniet van wat je eet. En wat je eet is jouw eigen keuze. Voor wat een ander eet geldt trouwens precies hetzelfde. Dring elkaar niet iets op.

Toch mogen we er wel bij stil staan dat vlees geen plastic is en ook niet in China op de lopende band in een fabriek wordt gemaakt. Het zijn onze eigen dieren die we houden, verzorgen, voeden maar ook slachten en opeten. Ik vind vlees heerlijk, maar snap ook heel goed dat er mensen zijn die denken. HELL NO. Iedereen in zijn eigen waarde en laat elkaar daarin.

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment