Stanley ter Haar 38 jaar in Nederland Straatadvocaat Stanley ter Haar Rijssen Adoptie baby Haiti

Stanley ter Haar 38 jaar in Nederland

Last Updated: december 20, 2023By Views: 239

Stanley ter Haar 38 jaar in Nederland.
Stanley ter Haar/Adoptie

18-Dec-2023/ Leeuwarden

Vandaag ben ik precies 38 jaar in Nederland. Geboren in Haïti, een land waar ik nooit meer naar terug ben geweest. Soms denk ik de behoefte te hebben om te kijken hoe het is in Haïti, maar ik heb geleerd dat het niet het land is wat ik mis. Maar mijn biologische familie. Deze pijn zal er altijd zijn en mag er ook altijd zijn. Zonder verwijten naar iets of iemand.

Lieve Mama en Papa,  Anja en Ruud. Jullie staan aan het begin van mijn nieuwe leven in Nederland. Wat was ik vaak boos om mijn adoptie! Nu weet ik dat ik niet boos was om mijn adoptie of op mijn adoptieouders, maar dat ik eigenlijk boos was op de mensen die mij pestten op school of in de wijk, omdat ik een andere huidskleur heb. Wat ben ik vaak verdrietig geweest omdat ik geadopteerd was. Nu weet ik, dat ik verdrietig was om mijn adoptie. Maar  ik wist niet hoe oud ik was of wie mijn biologische moeder of vader was. Wat was ik vaak bang, bang voor adoptie. Nu weet ik dat ik niet bang ben voor adoptie, maar bang om alles weer te verliezen wat mij lief is. Vooral mijn moeder. Dat is die blanke vrouw inderdaad, die vaak alles over zich heen kreeg. Ze wordt oud en heeft Parkinson, ooit gaat ze weg en ik wil gewoon niet weer een mama missen. Maar helaas hoort dat toch bij het leven.

 

Stanley ter Haar 38 jaar in Nederland Straatadvocaat Stanley ter Haar Rijssen Adoptie Haiti

Stanley ter Haar. 18 December 1985. Amsterdam Schiphol

 

Stanley ter Haar 38 jaar in Nederland. Blijdschap

Wat ben ik nu blij, blij dat ik er ben blij dat ik leef. Blij dat ik niet in een land woon dat geteisterd wordt door rampspoed, oorlog, corruptie en ziekte. De keuzes die andere mensen voor mij maakten brachten mij hier. Hier, in Nederland. Hier, bij jullie. Precies waar ik wil zijn. Een kleur zegt niets over wie goed is of slecht. Het gaat om wie wij zijn als mens en de keuzes die we maken. De keuze van de adoptie was de juiste en redde mijn leven. Maar voor anderen kan dit anders zijn of voelen.

Mijn leven is absoluut niet makkelijk geweest hier in Nederland. Maar ik heb mij elke dag 100% ingezet om er wat van te maken.
Dit is mijn leven, mijn kans. Mijn leven, mijn land. Mama’s en papa’s in alle kleuren van de regenboog: bedankt !!!

 

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment