Stanley ter Haar Straatadvocaat De omgekeerde wereld

Stanley ter Haar de omgekeerde wereld

Last Updated: mei 30, 2023By Views: 196

Stanley ter Haar de omgekeerde wereld
Eenheid is kracht, maar ook een uitdaging

8 Juni 2022 / Leeuwarden

 

 

 

Soms vraag ik me echt af in welke wereld ik terecht ben gekomen. ‘Koop dit, koop dat, kijk mij, hoor mij, zie mij, neem mij, kies partij want ik heb gelijk’. Het zijn schreeuwende leuzen met weinig tot geen betekenis. 

 

Eenheid is kracht, maar ook een uitdaging

 

We praten allemaal over eenheid, over samenzijn en onderscheid maken, maar als ik eerlijk ben lukt het ook mij niet altijd. Toch vraag ik me vaak af: waar zijn we toch in terecht gekomen? De firma list en bedrog draait op volle toeren en tussen de bedrijven door investeert deze zelfde firma in nieuwe tools om de mensheid te onderdrukken. In Nederland hebben we het zo slecht zo niet, aan de andere kant: en die voedselbanken dan? En de schuldenindustrie, en wat dacht je van opa en oma die aan het verpieteren zijn in verzorgingstehuizen?

 

Ik vraag me af hoe en of we hieruit gaan komen. Het lijkt soms een onbegonnen zaak. De politiek blijft praten en beloven, bedrijven blijven belachelijke winsten maken. Hierbij komt dat alles duurder wordt en we steeds langer moeten werken. Jongeren kunnen geen huis meer vinden, laat staan betalen. Laat ik het zo zeggen: dat iedereen in Nederland zich niet enorm bedonderd voelt daar kan ik met m’n boerenverstand gewoon niet bij.

 

Stanley ter Haar De omgekeerde wereld 2
Stanley ter Haar De omgekeerde wereld een ongelijke strijd ??

 

Het  gaat helemaal niet goed  met Nederland 

 

werkelijk onvoorstelbaar wanneer je de waarheid niet ziet, of niet wil inzien, terwijl als je om je heen kijkt je overduidelijk kunt zien dat het helemaal niet goed gaat met Nederland. Ja, het leven is niet makkelijk. Als ik het land zou moeten besturen zou ik het ook niet altijd weten, het lijkt me erg ingewikkeld. Toch moeten we het van de politiek hebben, kan jij het beter dan? Welk argument wil je inbrengen om de waanzin van deze tijd goed te praten?

 

Om een voorbeeld te noemen: kijk eens wat in onze voeding zit aan suikers, zouten en andere rotzooi. Kijk naar er in ons vlees zit of kraanwater. Als wij zijn wat we eten, dan moet het ‘word wat we zijn’ nog uitgevonden worden. Het is gewoon een puinhoop.

 

wilde verhalen

 

Natuurlijk gaan mensen zich op een bepaald moment afvragen waarom het in de wereld zo’n puinhoop is. Hierdoor ontstaan inderdaad wilde verhalen. Maar… deze verhalen zijn vooralsnog niet zo wild als de bittere realiteit. Hoe kan een regering een overheid die het goed heeft met haar inwoners in godsnaam een oorlog beginnen, in stand houden, faciliteren, coördineren, regie over hebben, manipuleren en nog heel veel meer ‘dure’ woorden?

 

Gij zult werken en consumeren, en uw kinderen zullen werken en consumeren

 

Wij, de burgers, hebben plichten en verantwoordelijkheden. Wij behoren te doen wat ons gezegd wordt. Het is niet mijn of jouw leven, het is van hen – jouw lichaam en geest. Gij zult werken en consumeren, en uw kinderen zullen werken en consumeren. Gij zult dankbaar zijn, maar in feite niets bezitten. Zelfs uw leven heeft geen waarde. 

 

Ik zou een boekwerk kunnen schrijven waarin ik in mijn eigen woorden uit probeer te leggen waarom de wereld een oneerlijke bol ellende is. Misschien kan jij dit ook. Ik zal je vertellen, ik denk dat we het allemaal eigenlijk wel weten hoe de vork in de steel zit. Wie nu nog niet inziet, of wil zien, dat de ongelijkheid en het onrecht hoogtij viert doordat het kapitaal bepaalt gaat het waarschijnlijk nooit inzien, wil het niet inzien en is hierdoor onderdeel van het probleem.

 

 

 

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment