Stanley ter Haar ons eigen verhaal Straatadvocaat

Stanley ter Haar Ons eigen verhaal

Last Updated: mei 30, 2023By Views: 171
Stanley ter Haar Ons eigen verhaal
Schrijven we zelf maar het boek met elkaar.
 
4 Juni 2022 / Leeuwarden
 
Toch ben jij en blijf jij de hoofdrol speler in je eigen script, met de naam “eigen leven”. Je hebt zeker niet overal controle over en niet iedereen krijgt gelijke kansen, maar we wijzen wel erg makkelijk naar een ander. Als ik de verantwoordelijkheid over me zelf niet meer kan dragen, dan is dit vast de schuld van iemand anders. Emmm goed daar kennen we er meer van.
 
Er zijn een heleboel mensen inmiddels expert geworden in het aantonen van een minimaal aandeel in een situatie, terwijl ze maximaal betrokken waren. Smoesjes noemden we dit vroeger. Volgens mij moet echt heel machteloos wanneer alles je maar overkomt en je constant controle wilt over het geen waar je dus geen controle over hebt. Maar waar je wel controle over heb niet de verantwoordelijkheid voor wil nemen. Je zelf.
Maar een aantal mensen begrijp inmiddels dit verhaal. Zij zetten zich elke dag in om wat van hun eigen leven en dat van anderen te maken. Je hoort ze niet klagen, zitten niet in de slachtofferrol, zoeken geen negatieve aandacht, maar blijven zich focussen op zichzelf en het geen waar zij wel invloed op hebben. Niemand is perfect daarom begint het ook bij ons zelf en samen kunnen we er wat moois van maken of niet. Dit zijn keuzes, welk het dan ook mogen zijn, neem je eigen verantwoordelijkheid.
 

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar 

2 Comments

  1. LaSelve Caranay juni 4, 2023 at 1:04 pm - Reply

    Mooie verhaal 🙌🏽💯

  2. Sproetje juni 4, 2023 at 3:27 pm - Reply

    Je hebt helemaal gelijk hoeveel mensen smoesjes verzinnen. Ik probeer elke dag mijn best te doen ook op mijn werk en meer dan dat kan ik niet.

Leave A Comment