The story of 2021 2023 Stanley ter Haar Hans Westerhof Straatadvocaat Leeuwarden

The story of 2021/2023

Last Updated: augustus 14, 2024By Views: 67
The story of 2021/2023
Stanley ter Haar
Video Blog

12-Augustus-2024/ Amsterdam

Mensen vertellen vooral verhalen door het op te schrijven of te vertellen. Hoewel dit de meest voorkomende en wellicht de makkelijkste manier is om een verhaal te vertellen, komt de boodschap niet altijd zo uit de verf als bedoeld. In 2021 werkte ik samen met verschillende mensen aan een prachtige website.

De website was niet alleen bedoeld om mijn eigen verhalen te kunnen vertellen. Maar ook die van anderen. Gastschrijvers https://www.stanleyterhaar.blog/category/gastschrijver/
Een stille wens van mij was, om meer te kunnen doen met video’s. Maar zoals altijd gaat dit gepaard met vallen en opstaan. Het kost veel tijd om de programma’s te leren kennen en er ook daadwerkelijk wat mee te kunnen. Deze video is niet perfect, maar laat zien dat hard werken loont. En dat het is gelukt om mijn verhaal op een andere manier te presenteren.
𝐈𝐤 𝐰𝐞𝐞𝐭 𝐳𝐞𝐤𝐞𝐫 𝐝𝐚𝐭 𝐞𝐫 𝐰𝐞𝐞𝐫 𝐦𝐞𝐧𝐬𝐞𝐧 𝐳𝐮𝐥𝐥𝐞𝐧 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐝𝐢𝐞 𝐝𝐨𝐨𝐫 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐨 𝐨𝐩 𝐡𝐮𝐧 𝐩𝐢𝐤 𝐠𝐞𝐭𝐫𝐚𝐩𝐭 𝐳𝐢𝐣𝐧, 𝐛𝐢𝐣 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐝𝐨𝐞𝐧 𝐰𝐞 𝐝𝐚𝐚𝐫 𝐡𝐞𝐥𝐞𝐦𝐚𝐚𝐥 𝐧𝐢𝐤𝐬 𝐦𝐞𝐞.

Video blog

Doelstelling Videoblog
Deze video is eerder bedoeld als een blog, dan een traditionele videoclip. De beelden zijn een verzameling van momenten uit mijn leven. Sommige momenten heb ik als prettig ervaren, andere momenten absoluut niet. De video is gemaakt in verschillende landen. Nederland, Engeland, Schotland en Wales. De reis naar de UK was bijzonder en deze reis maakte ik niet voor de eerste keer. Toen ik 15 jaar was stapte ik voor het eerst aan boord van een zeeschip en bezocht ik verschillende kleine havenplaatsjes door de UK. Een aantal van deze plaatsen bezocht ik ruim 20 jaar later opnieuw om de herinneringen op te halen en dit was best emotioneel. De Roadtrip was niet alleen een vakantie, maar werd een spirituele reis door het verleden, heden en de toekomst.
Reisverslag (Leeuwarden-Wales)


𝐃𝐚𝐤 𝐞𝐧 𝐭𝐡𝐮𝐢𝐬𝐥𝐨𝐨𝐬 𝐋𝐨𝐧𝐝𝐨𝐧

De beelden uit Londen waarin ik contact maak met mensen die op straat leven, zeggen mij persoonlijk heel veel. Hoe wel ik al tijden een eigen huis heb, kan ik mij nog steeds identificeren met deze mensen en hun verhalen. Ondanks de pijn, verdiert, armoede of verslaving. Zijn deze mensen altijd berijd om een gesprek met je aan te gaan en wat ze hebben te delen.

𝐇𝐞𝐭 𝐓-𝐬𝐡𝐢𝐫𝐭

Het T-shirt waar Misery op staat heeft een dubbele betekenis. Het heeft te maken met een relatie waarin Misery centraal stond, maar het gaat ook over de negativiteit van mensen in het algemeen. Het T-shirt laat ik achter en sluit daarmee ook een hoofdstuk af. Juist ervaringen die Misery zijn hebben mij geholpen om te groeien en hebben mij laten zien hoe mensen in elkaar kunnen zitten.

𝐃𝐞 𝐯𝐥𝐚𝐠

De vlag waarmee ik onder de waterval sta is de vlag van #Haïti, het land waar ik geboren ben. Ik vind het belangrijk om in mijn creatieve uitspattingen mijn roots te betrekken. Voor mij ziet de vlag er net zo onbekend als voor jullie. Toch komt het natuurlijk heel dicht bij mijn eigen verhaal.
Ik woon inmiddels al ruim 10 jaar in Friesland en kan niet anders zeggen dat in de 10 jaar er heel veel is gebeurt. Sommige ervaringen of herinnering kijk ik met plezier op terug andere totaal niet. Op de eerste plaats kwam ik hier als jonge jongen, maar inmiddels word ik een oude wijze grijze man.
Inmiddels ben ik al enige tijd Straatadvocaat en dit op zichzelf is een levensverhaal. Vlak na het overlijden van mijn dochter Zoe, werkte ik samen met #LIMOR en een team ervaringsdeskundigen aan het project Straatadvocaat Leeuwarden. Straatadvocaat Leeuwarden werd Straatadvocaat Nederland en samen met mijn collega’s kan ook niet anders dan trots zijn op wat wij als team hebben bereikt maar ben ook trots op mijzelf.

𝐎𝐩 𝐛𝐞𝐳𝐨𝐞𝐤 𝐛𝐢𝐣 𝐋𝐢𝐦𝐨𝐫

De haat, fabeltjes en andere negativiteit leg ik nog steeds net zo makkelijk naast me neer dan anders. En voor wie misbruik wou maken, het spijt mij ook. Ik ben namelijk niet op mijn achterhoofd gevallen. Ik heb heel veel geduld en ga heel ver voor mijn mensen. Maar er zijn grenzen. Ben jij die tegen gekomen en loop je nu te mauwen succes. #mijnietbellen
LIMOR Friesland is een straatadvocaat rijker
Straatadvocaat wil door blijven gaan

𝐓𝐞𝐫𝐬𝐜𝐡𝐞𝐥𝐥𝐢𝐧𝐠

De dieren ambulance
Nou heb ik in mijn leven al best wel wat mee gemaakt, maar de situatie op Terschelling spant de kroon. 60 katten, 10 kippen en 3 hanen in direct levensgevaar. Nooit eerder zag ik zoveel dierenleed, dood en verderf. Deze zogenaamde tempelier(s) die op het eiland Terschelling verbleven hadden de opdracht gekregen van god , zich te ontfermen over de dieren op het eiland. Voornamelijk katten. Het zorgde niet alleen voor een heleboel overlast voor de omwonenden maar ook permanente schade aan de woning en grond rondom door vervuiling.
De grote verliezers in dit verhaal, de slachtoffers waren voornamelijk die dieren. Meerdere #katten waren niet meer te helpen en zijn onnodig gestorven door verwaarlozing en ziekte. Ook een van de honden was niet meer te redden. een schrijnend maar dan ook een schrijnend verhaal een van de zuiverst vorm van #dierenmishandeling die ik ooit heb gezien.
In samenwerking met het #dierenasiel, Dierenambulance de Wissel uit Leeuwarden, hebben wij de overige dieren kunnen redden van een gewisse dood.
Voor ons werk werden we persoonlijk bedankt, door de bugermeester van #Terschelling
Voorafgaande
60 katjes 10 kipjes 2 haantjes 2 hondjes en 14 dagen om voor alles en iedereen een oplossing te vinden. https://www.facebook.com/search/posts/?q=terschelling

𝐀𝐦𝐛𝐮𝐥𝐚𝐧𝐜𝐞

Celine en Zoé
Geen ouder zou zijn eigen kind moeten begraven of cremeren. Toch gebeurde het ons. Het beeld van de ambulance is het begin van een hele lastige periode en een eeuwig gemis. Zowel voor mij als voor moeder. Ik heb echt tijd nodig gehad om te beseffen wat er nou eigenlijk allemaal gebeurd was, eigenlijk ging ik maar door en door en door en kwam ik van het een in het ander. Ik wil nogmaals mijn spijt betuigen aan moeder, ik begrijp nu dat je geen behoefte had aan alles wat ik voor je deed of kon. Maar aan mij. Yup zo gaat dat, achteraf weten we het altijd beter

KIND VAN

Deze multimediale tentoonstelling KIND VAN, die ook online te bekijken en te beluisteren is, reist per 10 februari 2023 langs diverse gemeenten door Nederland om de maatschappelijke kennis van KOPP/KOV en het gesprek hierover op gang te brengen. Hiermee hopen we bij te dragen aan meer begrip en steun voor KOPP/KOV.
KIND VAN is een initiatief van stichting Open mind
Creatieve directie Mirjam Bekker-Stoop
Productie Mirjam Bekker-Stoop – Laila van den Bragt
Fotografie en film Sevilay Maria

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar

Leave A Comment