Wanner zeg je stop Stanley ter Haar Amsterdam

Wanneer zeg je stop

Last Updated: december 20, 2023By Views: 223

Wanneer zeg je stop
Stanley ter Haar/ Straatadvocaat

7 November 2023/ Amsterdam

Wanneer ga je door, wanneer zeg je “stop”? Het lijkt wel alsof de wereld in een eindeloze cirkel draait, zonder pauze of rust. Elke dag worden we geconfronteerd met nieuwe uitdagingen, kansen, problemen en verwachtingen. Hoe weten we wanneer we genoeg hebben gedaan, wanneer we tevreden kunnen zijn met onszelf? Hoe weten we wanneer we moeten stoppen met iets dat ons niet (meer) gelukkig maakt, of dat ons te veel kost? Hoe kunnen we onze eigen stem nog horen tussen al het lawaai en de drukte die ons omringt? Hoe kunnen we trouw blijven aan onszelf, aan onze waarden en dromen?

Wanneer is het tijd om te ontspannen, wanneer is het tijd om te vechten? Soms lijkt het alsof we altijd in actie moeten zijn, altijd iets moeten doen of presteren. Maar is dat wel zo? Hebben we niet ook tijd nodig om tot rust te komen, om te genieten van de kleine dingen, om te reflecteren op ons leven? En hoe weten we wanneer we moeten opkomen voor onszelf, voor onze rechten, voor onze idealen? Wanneer moeten we de confrontatie aangaan en wanneer moeten we de dialoog zoeken? Hoe vinden we de balans tussen actie en rust, tussen strijd en harmonie?

Wat kunnen we vasthouden en wat moeten we loslaten? We hechten ons vaak aan mensen, dingen, situaties of gedachten die ons dierbaar zijn. Maar soms veranderen die, of veranderen wij. Soms moeten we afscheid nemen van iets of iemand die niet meer bij ons past of die ons pijn doet. Hoe kunnen we dat doen zonder spijt of bitterheid? Hoe kunnen we dankbaar zijn voor wat we hebben gehad, en openstaan voor wat er nog komt? Hoe kunnen we leren loslaten wat ons niet meer dient, en vasthouden wat ons kracht geeft?

We zijn allemaal op weg naar de toekomst, onze weg zoekend door de uitdagingen en zorgen die we tegenkomen. Ik heb veel respect voor iedereen en zijn of haar eigen proces, en het volgen van het eigen pad. Ik probeer een hand te reiken naar wie ik kan, en vertrouwen te hebben in mijn eigen plan. Stap voor stap, dag voor dag, probeer ik het leven te zien als een geschenk. Met een traan en met een lach, met vreugde en verdriet. Voor altijd verbonden met het oneindige, geworteld in het verleden. Maar het is vandaag, hier en nu, dat de enige reden is om te leven.

Alle rechten voorbehouden
© 2023 Stanley ter Haar

Leave A Comment