Weer die bruine man Angela Zikking Stanley ter haar Straatadvocaat Leeuwarden Door het oog van de naald

Weer die bruine man

Last Updated: december 20, 2023By Views: 287

Weer die bruine man
Door het Oog van de Naald
De aftrap Juli 2023

10-07-2023/Leeuwarden

Een paar weken geleden ontmoette ik Stanley ter Haar. Hij is een Straatadvocaat die zich inzet voor de belangen van mensen die op straat leven of in een drugshuis wonen. Ik was daar op bezoek bij een vriendin van mij, die zelf ook in zo’n huis woont. Hij vertelde vol enthousiasme over het leven en zijn roeping en hij had het over zijn visie en de kloof tussen de systeemwereld en de leefwereld van de mensen die hij ondersteunt. Ook sprak Stanley met veel vuur en overtuiging over de problemen waar deze mensen mee te maken hebben, zoals uitsluiting, discriminatie en armoede. Vervolgens vertelde hij ook wat over zijn eigen levensverhaal, hoe hij als kind in instellingen terecht kwam en later dakloos werd. Hij wist zich uit deze situatie te werken en besloot om zijn ervaringen te gebruiken om anderen te helpen.

Toevallig kwam ik Stanley steeds vaker tegen.

Ik was erg onder de indruk van zijn verhaal en raakte na afloop met hem in gesprek. Hij vertelde me meer over zijn rol als Straatadvocaat, maar vooral als mens. Ik vond het een zeer inspirerend gesprek en besloot om zijn website te bezoeken, waar ik meer kon lezen over zijn bijzondere werk en leven.

Alle rechten voorbehouden
© 2023 Angela Z /Stanley ter Haar

Leave A Comment