Het-is-echt-een-klassieker-stanley-ter-haar-huisarts-adopte-haiti

Het is echt een klassieker

Last Updated: mei 30, 2023By Views: 181

Het is echt een klassieker

18 November 2018 / Leeuwarden

Hallo allemaal, welkom bij mijn blog. Vandaag wil ik een grappig verhaal met jullie delen over mijn bezoek aan de huisarts. Het is echt een klassieker. We hebben een nieuwe huisarts in Koudum. Een toppertje trouwens. Deze komt de wachtkamer in. Ze roept mijn naam. Meneer ter Haar. Je ziet iedereen elkaar aankijken, van ben jij dat, ben jij dat. Ook de dokter kijkt zoekend in de wachtruimte. En dan sta ik op… Mensen verwachten het gewoon niet dat een bruine jongen ik ter Haar heet. Het zijn vooroordelen maar ik kan hier echt van genieten. Er zit geen kwade bedoeling achter, het is pure onschuld.

Ik loop naar de dokter toe en geef haar een hand. Ze kijkt me verbaasd aan en zegt: “Bent u meneer ter Haar?” Ik knik en zeg: “Ja, dat klopt. Ik ben geadopteerd en mijn vader heet ook ter Haar.” De dokter glimlacht en zegt: “Wat leuk! Ik had u anders verwacht, maar dat maakt natuurlijk niets uit. Komt u maar mee naar mijn spreekkamer.” Ik volg haar en hoor achter me wat gegiechel en gefluister.

 

In de spreekkamer vraagt de dokter wat er aan de hand is. Ik vertel haar dat ik last heb van mijn keel en dat ik graag een recept wil voor een hoestdrankje. Ze onderzoekt me en schrijft een recept uit. Ze geeft me het papiertje en zegt: “Hier is uw recept, meneer ter Haar. Ik hoop dat u snel beter wordt.” Ik bedank haar en zeg: “Dank u wel, dokter.

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar 

Leave A Comment