Op bezoek bij de familie van Doedoe de Husky Papa Doedoe Ron Georgina  Stanley ter Haar Wijk bij Duurstede

Op bezoek bij de familie van Doedoe de Husky

Last Updated: juni 20, 2023By Views: 416

Op bezoek bij de familie van Doedoe de Husky
Stanley ter Haar/  Ron en Georgina

15-jun-2023/ Wijk bij Duurstede 

Gisteren was ik op bezoek bij de Familie van Doedoe. Ondanks dat Doedoe een hondje is vind ik het toch belangrijk meer over de herkomst en achtergrond te weten. Doedoe is een halve husky en een halve dog. Haar vader is de Husky en moeder de Dog. Ze is geboren in wijk bij Duurstede en komt uit een nestje van 5 Pups. De moeder van Doedoe is helaas overleden, ik had haar graag ontmoet maar door een tumor heeft ze het niet gehaald. De oude baasje van Doedoe zijn Georgina en Ron en met pijn in het hart moesten zijn afscheid nemen van Doedoe, omdat Doedoe en haar zusje elkaar in de haren vliegen.

Over haren gesproken. Ik heb mij echt serieus afgevraagd waarom Doedoe zoveel haar verloor. Ik dacht eerst dat ze in de rui was, maar er bleef haar komen. Toen dacht ik dat het aan het voer lach, maar er bleef haar komen. Misschien dan toch  spanning of stress. Maar toen ik de vader van Doedoe zag werd mij een hoop duidelijk, ik denk jullie ook bij het zien van de foto.

Op bezoek bij de familie van Doedoe de Husky

Toen ik vriendelijk werd ontvangen door Georgina en Ron, kwamen de Doedoe’s op mij af gerend. In een klap zag ik dat de hondjes familie van elkaar waren. Het haar natuurlijk, maar ook het printje, en  gedrag. Doedoe kan zo typisch reageren als er iemand in huis is die ze niet kent, haar zusje deed precies het zelfde bij mij. De zelfde beweging , zelfde nerveuse gedrentel, zelfde gedrag. Heel bijzonder om te zien.

Een hondje is een leefden wezen, net als wij. Het heeft een achtergrond, een mama papa en vaak ook broertjes en zusjes. Ik denk dat we door onze menselijke bezigheden in het leven soms lijkten te vergeten dat deze trouwe dieren ook maar 1x leven en hoe mooi is het dan ze het beste leven te geven wat in jou macht licht natuurlijk.

Bijzondere ontmoeting

Ik vond het een bijzondere ontmoeting en wil nogmaals de oude baasjes van Doedoe Gorgina en Ron bedanken voor de gastvrijheid, kennismaking  en het vertrouwen in mij als nieuw baasje van Doedoe. Ook wil ik ze bedanken voor de bijstand aan het begin, Doedoe moest gewoon even wennen, maar ik maakte me grootte zorgen of ik het allemaal wel goed deed. Helemaal omdat ze steeds weg liep en ze van 2 hoog naar beneden sprong. God dank had ze niks.  Doedoe heeft een nieuwe huisje een nieuwe baasje en haar familie houden we natuurlijk in beeld.

Doedoe was blij dat ik haar weer ophaalde bij de oppas en mee naar huis nam, maar hoe leg je een hond uit dat je haar hele familie hebt gezien en kent. Maar de neus van een hond liegt niet. Ik weet dat ze het weet, want de geur neem je mee naar huis. En die neus van Doedoe man man man. Whaha

Alle rechten voorbehouden
© 2019 Stanley ter Haar Ron en Georgina

One Comment

  1. baan juni 17, 2023 at 6:28 pm - Reply

    mooi

Leave A Comment